COMENTARII pe marginea articolului ‘POLARIS SRL SISTEAZĂ COLECTAREA REZIDUURILOR MENAJERE de la ASOCIATIILE DE PROPRIETARI CU DATORII FOARTE MARI!’

0
961

Sufocat de datorii uriase ale asociatiilor de proprietari, Polaris M. Holding – Punct Lucru Mangalia se vede obligat sa sisteze colectarea deseurilor de la ghenele ce-i deservesc pe datornici !
Mai grav este faptul ca vin oameni si spun ca si-au achitat datoriile integral catre asociatie, intotdeauna la timp, iar asociatia nu a achitat catre Polaris nici macar 1 leu, de ANI DE ZILE !

🔴 In articolul publicat zilele trecute, sunt prezentate asociatiile (zona, numar asociatie si blocurile aferente) cu datorii uriase, care intra in prima etapa de sistare a serviciului de colectare, dar si asociatiile care urmeaza sa fie afectate in etapa a doua.


Alexandru Diaconu: Stie cineva unde au amenajate locurile pentru colectarea gunoiului asociatiile de la blocurile „O” si B60 din strada N.Voda?
10 martie la 23:49

Florin Jianu: Buna seara domnule Diaconu.
Desi nu am lista zonelor cu amplasarea ghenelor in fata, va pot spune ca blocul O are in spate, la aproximativ 100-150 m, 2 eurocontainere cu capacitate de 1,1 mc, urmate de 2 platforme subterane ce deservesc si o parte a blocurilor de pe Bd 1 Dec 1918.
Amplasarea ghenelor si numarul acestora nu sunt stabilite de operator (Polaris).
Ca informatie (poate ca administratorul nu va informeaza), blocul O are datorii in valoare de 23.270,33 lei (peste doua 200 milioane lei vechi), cu facturi neachitate din 26.04.2010 (printre „campioni” in ceea ce priveste vechimea si cuantumul datoriilor).
Blocul 60 are datorii neachitate din luna iulie 2014….
10 martie la 23:58

Alexandru Diaconu Domnule Jianu locatarii de la blocurile „O”, B60, A100, primele doua scari aduc gunoiul la ghena de la centrala termica, doar trec strada, nu se vor duce la ghena de langa garaje. Pentru a nu fi afectati ceilalti locatari responsabili, este problema societatii dvs. de a-si recupera sumele datorate de anumite asoc. de proprietari.
11 martie la 11:17

Florin Jianu Foarte posibil sa aveti dreptate dle Diaconu….
Din pacate, ceea ce tine de operator nu implica si amplasarea sau multiplicarea locatiilor din care se colecteaza, fiind o abordare dificila mai ales cand datoriile blocurile la care faceti referire dateaza din 2010, respectiv 2014.
Ceea ce spuneti dumneavoastra este adevarat, dar solutia nu poate fi gasita si sustinuta in conditiile actuale.
11 martie la 11:17

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Daniela Alexandru Sunt tare curioasa sa vad acum unde își mai aduc gunoiul cei din cartier care nu il plătesc individual dar il arunca la tomberonul care aparține de blocuri.
11 martie la 07:17

Florin Jianu Buna dimineata, Daniela !
In cartier, oamenii au contracte individuale (nr. persoane / gospodarie).
In ceea ce priveste plata serviciului de colectare a reziduurilor, ca si la asociatii, unii sunt la zi, altii probabil au uitat ca este un serviciu care se plateste.
Dupa reglementarea situatiei cu asociatiile de proprietari, continuam acest demers cu persoanele fizice de la case.
O zi cat mai frumoasa !
11 martie la 08:12

Mocanu Dumitru La o ghena de gunoi depun rezidurile menajere si proprietarii unor asociatii care sunt la zi cu plata facturilor! Cum procedati in acest caz? Suferim si noi aceste juste represalii?
11 martie la 07:25

Florin Jianu Buna dimineata, domnule Mocanu !
Din aceasta cauza am si etapizat aceasta actiune, in prima etapa incercam sa nu afectam absolut deloc asociatiile care sunt de buna credinta si fac eforturi sa fie la zi cu plata facturilor.
Speram ca acest demers sa duca la „trezirea” tuturor asociatiilor si reprezentantii acestora sa dea dovada macar acum de putina bunavointa !
Intrebarea se poate pune si altfel, este corect ca o asociatie cu datorii din 2009-2010 sa beneficieze de prestarea serviciului de colectare a reziduurilor menajere exact ca si asociatia dumneavoastra (ca exemplu) care este mereu la zi cu plata facturilor ?!
11 martie la 08:05

Lucian Boteiu Dl.Jianu ,nu rezolvați problema datoriilor altfel decât prin acțiune in instanță; resturile menajere de la asociațiile in cauza se vor depozita in locurile unde plățile sunt la zi : ex.platforma din spatele blocurilor X (bld.1 Decembrie) unde vin cetățeni de pe Sirenei, Negru Vodă etc. astfel încât locul este alimentat permanent cu resturi menajere cu toate ca acestea se ridica de câteva ori pe zi. (Platforma nu face fata in condițiile in care toti agentii economici de la parterul blocurilor folosesc aceasi platformă…)
11 martie la 09:53

Florin Jianu Buna ziua dle Boteiu !
In primul rand tin sa va multumesc pentru obiectivitatea de care dati dovada (faptul ca ati observat ca platforma subterana este golita de mai multe ori pe zi) !
Polaris a inceput demersurile pentru recuperarea debitelor si in instanta, eu unul va spun sincer ca m-am opus (atat cat am putut, in speranta ca asociatiile vor intelege sa achite) pentru ca un dosar ajuns in instanta inseamna obligativitatea asociatiei de a plati pe langa datoria efectiva si cheltuieli de judecata si penalitati de intarziere (ca fapt divers, nu am facturat 1 leu penalitati niciunei asociatii, desi dumneavoastra daca intarziati o zi cu plata intregii intretineri catre asociatie, aceasta din urma va aplica penalitati in cele mai multe cazuri), toate acestea regasindu-se in final ca si costuri ce se resfrang tot asupra oamenilor (mare parte din ei poate chiar si-au achitat integral datoriile catre asociatie).
Cam acestea au fost motivele pentru care pana acum, nu am dorit sa ajungem in instanta.
Va doresc o zi buna si va rog sa nu ezitati in a ma contacta pentru orice informatie v-ar fi de folos si considerati ca eu o detin ! 🙂
11 martie la 10:15

Drg Maryn Ca sau pus sau nu penalitati sigur la o sedinta o sa nd spuna ca avem penalitati de plata pt factura de la gunoi desi am fact la zi aceasi treaba se intampla si cu apa rece pierderi luna de luna de cate 1-2mc de apartament in mangalia este totul posibil
11 martie la 10:54

Florin Jianu Inca odata, Polaris – Mangalia nu a emis factura cu penalitati catre asociatiile de proprietari, NICIODATA ! Daca vi s-au pretins penalitati pentru intreaga suma ce reprezenta intretinerea lunara (care cuprinde si taxa de salubrizare), in opinia mea, NU a fost corect fata de dumneavoastra.
11 martie la 11:05

Mocanu Dumitru Florin Jianu Penalitatile sunt de evitat, dar pentru bunul mers al activitatii serviciului de salubritate , pentru curatenia orasului , pentru sanatatea populatiei ,sunt necesare !! Cred ca daca ati fi aplicat penalitatile asa cum spune legea nu mai ajungeam in situatia actuala !! Deci consider ca ati gresit nefacturand penalitati la facturile restante !!
11 martie la 20:10

Florin Jianu Strict legal, aveti dreptate !
Dar noi am incercat sa dam dovada de bunavointa si intelegere fata de asociatiile de proprietari care spuneau mai mereu ca se confrunta cu diverse cazuri dificile si nu pot recupera anumite sume de la anumiti proprietari…
Odata cu actionarea in instanta, vor veni si penalitatile !
11 martie la 20:21

Membulat Ghiulgiean Mereu ne-am obișnuit sa ni se dea, fără sa plătim. O rușine.
11 martie la 10:42

Nicoleta Catanoiu Bună dimineața, domnule Florin Jianu! Îmi puteți spune de trebuie sa suport această măsură în condițiile în care eu plătesc la zi toate facturile și cei de la asociația de proprietari nu au livrat banii sau au făcut alte plăti pentru cei ce nu plătesc cu anii factura la întreținere. Trebuie sa găsiți o modalitate de plata pentru a putea beneficia de acest serviciu.

Florin Jianu Buna ziua doamna Catanoiu.
Din pacate, contractul operatorului este incheiat cu asociatia de proprietari. Daca dumneavoastra (si multi altii sunt convins) ati achitat la zi intretinerea, in opinia mea, ar trebui sa cereti socoteala administratorului, …Vezi mai mult
22 ore

Nicoleta Catanoiu Acum 2 ani am aflat ca vechiul administrator a furat 1 miliard din banii asociației și văd că nu au învățat nimic.
21 ore

Florin Jianu Din pacate…
21 ore

Vasilica Manea Buna dimineata ,domnule Florin jianu!!Am o intrebare daca stam la bloc putem face un contract individual cu firma sa nu mai depindem de asociatie ???multumesc.
22 ore

Florin Jianu Buna ziua doamna Manea !
Din pacate, momentan nu se poate. Contractele individuale se fac doar cu proprietarii de case/gospodarii individuale.
Cu stima.
22 ore

Mocanu Dumitru Cum veti proceda cu asociatiile care sunt la zi cu plata facturilor ? Sa inteleg ca daca nu veti mai presta aceste servicii, pe perioada respectiva nu vor exista nici facturi ?!! Cine ii despagubeste pe cetatenii din asociatiile de proprietari care…Vezi mai mult
21 ore

Florin Jianu Am mai spus si repet, sistarea colectarii se face pentru asociatiile cu datorii si atat.
Am etapizat aceasta sistare, astfel incat in prima etapa s-a sistat colectarea doar de la ghenele aferente asociatiilor datoare.
Speram intr-o constientizare reala si reglementarea situatiei pana la etapa a doua cand ar putea sa apara situatii de genul celor pe care le-ati invocat dumneavoastra.
21 ore

Mocanu Dumitru Florin Jianu Va repet, pe str.TS Saveanu, unde nu veti mai ridica gunoiul am si eu doua asociatii cu plata facturilor la zi !!
21 ore

Florin Jianu Daca aveti disponibilitate, va astept maine la sediul nostru si detaliem, gasim solutia optima.
21 ore.


Mangalia News, Luni, 13.03.2017


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply