Angajaţii din bucătăria complexului Mera din Venus, responsabili de îmbolnăvirea a 19 turişti

0
629
toxiinfectie-alimentara
OBSERVATOR: Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanta (DSP) a finalizat ancheta epidemiologică declansata dupa impolnavirea mai multor turisti care au fost cazati la un complex turistic din Venus şi au declarat închis focarul de toxiinfecţie alimentară.
„Focarul de toxiinfectie alimentara care a evoluat in statiunea Venus SC ATLAS AMPLIANCE SOLUTIONS SRL – Resort MERA si care a afectat un numar de 19 persoane cu varste cuprinse intre 2- 49 ani, a fost declarat inchis in data de 03.08.2016. In cadrul investigatiei epidemiologice declansate de catre personalul DSPJ Constanta, Serviciul de Control in Sanatate Publica si Departamentul de Supraveghere s-a constatat evolutia cazuisticii. Debutul focarului a fost brusc cu simptomatologie digestiva varsaturi, greata, dureri abdominale, scaune diareice apoase. În total 19 persoane au solicitat si beneficiat de asistenta medicala la furnizorii de servicii medicale (cabinetul medical infiintat in cadrul unitatii, Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta substatia Mangalia si Compartiment primiri urgente din cadrul Spitalului Municipal Mangalia)“, au precizat reprezentantii DSP Constanta.
Acestia mai spun că nu au fost cazuri cu internare continua, doar 3 cazuri spitalizare de zi la Compartiment primiri urgente Spitalul Municipal Mangalia unde au primit tratament simptomatic, evolutie favorabila. În plus, niciunul dintre bolnavi nu s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta.
Concluziile specialistilor au fost: focar de toxiinfectie alimentara, cu 19 cazuri (din care: 3 prezentati la spital cu internare de o zi) , cu forme medii si usoare de boala, fara germeni izolati in coproculturi, posibil determinat de toxina Staphylococcului aureus hemolitic, iar calea de transmitere a fost digestivă.

Continuarea articolului, in observator.ro, Vineri, 5 august 2016.





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply