Fuziunea PMP-UNPR a dat peste cap planurile primarului de la Mangalia, Cristian Radu

0
630

mangalia-cl-iunie2016

CUGET LIBER: Conform protocolului semnat la nivel naţional şi ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean al Partidului Mişcarea Populară Constanţa s-a votat, în unanimitate, noua conducere PMP Mangalia. Astfel, s-a stabilit de comun acord structura biroului interimar al PMP Mangalia care va fi alcătuit din 15 persoane. Concret, noua conducere PMP Mangalia îl va avea ca preşedinte pe Sorin Mihai provenit de la UNPR, acesta fiind şi consilier local. Totodată, Elena Alexandra Silistră de la PMP va avea funcţia de secretar general, iar Oprea Dop, de la UNPR cea de vicepreşedinte, aceştia fiind, de asemenea şi consilieri locali.

În altă ordine de idei, această fuziune nu-l avantajează deloc pe primarul liberal al Municipiului Mangalia, Cristian Radu, care pierde majoritatea în Consiliul Local. După patru ani în primul mandat unde au existat mereu dispute, acum, la începutul celui de-al doilea mandat părea că edilul Mangaliei poate sta liniştit după ce, bătuse palma cu cei doi consilieri locali de la UNPR care-i promiseseră că îi vor vota toate proiectele. Practic, Cristian Radu îşi formase o majoritate prin cei nouă consilieri liberali plus cei doi de la UNPR, opoziţia fiind alcătuită din patru aleşi de la PSD, trei de la ALDE şi unul de la PMP. Cu alte cuvinte, 11 aleşi versus opt.

Din păcate, pentru primarul Cristian Radu astrele nu sunt tocmai favorabile, deoarece din acest moment, raportul de forţe în Consiliul Local se inversează, cei nouă liberali rămânând singuri în faţa celor 10 care fac parte din opoziţie.

Strategia prin care edilul a pierdut majoritatea este dictată, practic, de la PMP Constanţa, formaţiune politică condusă de Claudiu Palaz, de unde a venit directiva ca aleşii PMP să voteze doar ceea ce consideră că este în avantajul locuitorilor, fără să dea gir intereselor de grup. Mai mult, potrivit unor surse din partid, cei proveniţi de la UNPR au fost chiar avertizaţi că, în caz că există suspiciuni de blaturi le va fi retras sprijinul politic, ceea ce, implicit va duce la pierderea mandatelor de consilieri.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât există deja un precedent, prin excluderea, la începutul acestei luni a unui important candidat ce a adus voturi PMP Mangalia, dar care a fost mătrăşit fără milă de conducerea PMP.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că, la începutul acestei luni, candidatul PMP la Primăria Mangalia, dar şi în Consiliul Local, Constantin Bîrbora, a fost exclus din partid, pe motiv că nu s-a implicat suficient de mult în campania electorală.

Supărat pe decizia celor din conducerea PMP Constanţa, el a comentat situaţia în cuvinte foarte dure, aducând reproşuri conducerii organizaţiei judeţene.

„Nu m-au lăsat să vă reprezint! Mi-a fost retras sprijinul politic (excluderea din partid) de către domnul preşedinte al PMP Constanţa, Claudiu Iorga Palaz şi domnul vicepreşedinte Florin Goidea. În aceste condiţii conform legii, pierd locul de consilier din Consiliul Local Mangalia, de fapt pierd ocazia de a-mi realiza proiectele, de a avea un cuvânt de spus şi de a-i reprezenta pe oamenii din Mangalia aşa cum le-am promis. Astăzi, avem dovada clară a faptului că nu se doreşte schimbarea pentru binele oamenilor, dovada faptului că alegătorii nu sunt respectaţi pentru opţiunile lor, că se fac jocuri politice bazate pe nepotisme, care n-au nicio legătură cu oamenii”, a spus, printre altele, Constantin Bîrbora.

Carmen Mocanu, CugetLiber.ro, Marti, 26.07.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply