Cum s-a „colorat” harta judeţului Constanţa după alegeri

0
2561

harta_judet_alegeri_locale2016-

Jumătate din primăriile din judeţ şi-au păstrat în funcţie edilii şefi, în timp ce restul localităţilor şi-a schimbat conducătorul, pentru următorii patru ani. „Replica” vă prezintă harta politică a judeţului, în funcţie de culoarea politică a celor aleşi în funcţia de primar.

De precizat faptul că, la nivel judeţean, PNL şi-a adjudecat 28 de primării, în timp ce PSD are 33 de primării, asta dacă luăm în calcul şi municipiul Constanţa, câştigat de Decebal Făgădău. UNPR câştigă primăriile în două comune; ALDE are primar în două localităţi, între care oraşul Hârşova, prin Viorel Ionescu, iar PMP câştigă două primării, între care cea de la Castelu, prin Nicolae Anghel.

Trei independenţi şi-au adjudecat primăriile, între care Medgidia (Valentin Vrabie) şi Peştera (Marius Petre). De precizat şi faptul că la Cernavodă PSD a cerut ANULAREA alegerilor! A fost depusă contestaţie la Biroul Electoral, după ce câştigător a fost declarat liberalul Liviu Negoiţă. Însă, susţine PSD, ar fi fost înregistrate fraude.

O decizie în acest sens este aşteptată în cursul zilei de azi, însă liberalii sunt încrezători că alegerile nu vor fi reluate: „Ei (reprezentanţii PSD – n.r.) vor reluarea alegerilor pentru primar, CL, CJC. Nu există vicii de procedură pentru ceea ce cer ei. Cu siguranţă nu se vor relua alegerile”, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Negoiţă, candidatul PNL la Primăria Cernavodă.

Alexandra ANTON, replicaonline.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply