OPINII – OZZY răspunde cititorului “Din cartierul meu”

0
709
opinia_mea
OZZY Menabit răspunde cititorului care a semnat cu pseudonimul Din cartierul meu:
“Când 10 consilieri din 19 se pun de acord pe un proiect, asta înseamnă 50%+1 din cartiere, deci o majoritate. Dar acordul asta nu se mai face din razboi politic; sa te pui de acord la o prostie cu 10 oameni apreciați de catre vecinii lor ar fi masochism in grup.

Nu-mi doresc nimic. Asta e necazul cu mine!

Consilier la primărie în următorul mandat nu este un bilet câștigător, ci un bilet pe un tren horror. La ce probleme si ce gaură se creează după actualul mandat, mă mir de cei care doresc să candideze, probabil nici nu intenționează vreo mare realizare.
Toate situatiile menționate de catre Dvs. sunt reale, sunt întrebări „Cum faci sa se întâmple?” cu o enumerare a problemelor. Pot raspunde punctual rezolvând pe fiecare, am luat in calcul mult mai multe posibilitati. Dar vom lungi discuția dintr-o problema in alta.
In loc de asta raspund: Exact asta face diferenta intre unii oameni si altii, la unii capacitatea de a rezolva probleme, sau de a transmite emotional mai bine decat altii, etc. De exemplu eu sunt mai mult rational decat emotional, deci incapabil politic.
Spun asa: sistemul democratic a inceput astfel, cand bresle (cartierele erau pe bresle in republica romană) își alegeau reprezentanții. Așa s-a făcut și Unirea, cu adunările ad-hoc.
Prima problema ridicată este despre cum propui candidații, cum alegi pe cel mai susținut în realitate, etc.
Iau in calcul și ca ca cel apreciat poate fi doctor în chirurgie pe creier si n-ar avea chef sa lase halatul, ori este cineva realist și nu vrea in situatia actuala a primariei.
Ce faci in caz de…? Păi faci ce trebuie!
Am luat in calcul, știu cum se face. Am făcut in trecut chestiuni similare la nivel național. Cu succes.
Diferenta de viziune este în cum se face. Ca exemplu, au existat primari cu consilieri din opoziție și au reusit sa finalizeze proiectele mai bine decat daca aveau consilieri de-ai lor. Ori un om poate face vecinii de bloc să iasă la curățenie, în timp ce pe un altul care cere acelasi lucru sa nu-l bage nimeni în seama, ba chiar să-l saboteze.
Noi vrem să stim cum sa-si propună singuri un reprezentant fără a fi manipulați. A convinge și a manipula sunt pentru realist la fel in materie de libertate, dar pentru cei emoționali una este pozitiva si cealalta negativa.
Și in dragoste nu e de ajuns să iubești ca să fie bine, este important si CUM iubesti. Cât de mult iubești este mai mult despre tine, pentru persoana iubita contează mai mult ce-i facem.
Din experienta mea conteaza cum intrebi un om, conteaza sa il faci sa decida dupa discuții purtate intre ei, atat cati dintre ei obisnuiesc asta.
Cel mai mult contează să-i scoti la vot pe cei care ar sta acasa pentru că sunt sictiriți de razboiul politic.
Restul întrebărilor despre cum sa faci ca să fie ideal, raspund că nu vreau să fie ideal, ci mai bine.
Cum să fie reprezentare pe o majoritate? Cum determini o majoritate?
În US, cei 12 jurați nu pot da verdict fara unanimitate. Asta e lucru greu, toti sa fie de acord asupra unui lucru. Si se discuta pana ajung la unanimitate. Noi nu vrem decat 50%+1 din cei care răspund. Cei responsabili. Dacă sunt multi cei care nu raspund, inseamna ca nu am știut CUM s-o spun, consecinta este ca nu se aduna îndeajuns pentru lista de semnături pentru candidatura. Si atunci iar e clar.
Despre proiecte oras versus cele de cartier, deja vad politicianism in exprimare, pentru ca in viziunea mea cartierul este in oraș. Cei care stau in Centru sunt mai avantajați decat cei din Coloniști, cum să fii echitabil fata de fiecare cartier? Mai ales pentru ca sunt nevoi diferite.
Prima echitate este ca atunci cand consilierii vor cădea de acord pe un proiect acesta va fi sigur in beneficiul tuturor. Altfel nu l-ar vota.
Este mare distanța intre a nu-i păsa nimănui ca nu ard becurile in cartierul Dobrogeanu, fata de situatia in care cineva propune si nu obține cvorum de vot. Pentru că tot propunând si fiind refuzat iese in evidentă discrepanta.
Cum spuneam, când 10 consilierii din 19 cad de acord asupra unui proiect (cat trebuie ca un proiect „să treacă”) inseamna deja interesul a 50% + 1 din cartiere.
Per total este un alt sistem, dovedit in trecut mai benefic. Este si sistemul american actual. Nu stiu daca si german, nu m-a interesat asta”.

 

Luni, 14 martie 2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply