Dacian Cioloș: Grupurile de acțiune locală (GAL), modele de succes

0
688
dacian_ciolos_achim_irimescu
     Modelele de succes trebuie valorificate și extinse: este un principiu pe care dorim să-l promovăm prin politicile noastre publice. Am participat ieri la conferința dedicată grupurilor de acțiune locală (GAL) pentru a susține acest tip de inițiativă care și-a dovedit eficiența și impactul prin proiectele derulate în mediul rural, în ultimii ani.
     Am lansat și o serie de propuneri pentru a extinde acțiunea GAL-urilor și în alte domenii, spre exemplu proiecte sociale, fiind necesară în acest sens susținerea și din alte programe europene, pe lângă PNDR.
     Soluțiile în acest sens se pot regăsi și în cadrul pachetului de măsuri antisărăcie, pe care tocmai l-am lansat. Iar pentru că reglementările europene o permit, am mai propus să extindem experienţa GAL-urilor şi la nivelul orașelor mici şi medii, acolo unde există interes – să folosim această experienţă sub formă de asistenţă tehnică, sau chiar sub formă de cooperare, pentru a dezvolta astfel de grupuri de acţiune locală şi dincolo de mediul rural.
     Discursul integral de la conferința dedicată strategiei GAL-urilor 2014-2020 și înregistrarea video, aici: http://gov.ro/…/premierul-dacian-ciolo-a-participat-la-conf…

Sâmbătă, 27.02.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply