Un prim mesaj de la profesorul Sorin Mihai, candidat la Primăria Mangalia

4
1464

sorin_mihai-

     “Acesta este primul mesaj pe care îl scriu pe Facebook dintr-o altă postură decât cea în care eram obișnuit, așa că am ceva emoții.
     Candidez pentru funcția de primar al Mangaliei. Am alături de mine mulți oameni care mă apreciază și pe care știu că îi pot reprezenta cu cinste. Lucrul de care mă tem cel mai tare este să nu-i dezamăgesc pe oamenii buni care sunt alături de mine.
     Ca mulți dintre dumneavoastră, sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă în Mangalia. Prea multe promisiuni electorale, care nu au fost onorate, au distrus încrederea oamenilor. De aceea, le cer tuturor celor care mă cunosc de atâția ani să mă sprijine.
     Știu că îmi apreciați sinceritatea și demnitatea, așa că spun de pe acum că nu am să fac nicio promisiune electorală. Am să spun adevărul, mereu și cu orice preț.
     Mă știți – le-am predat copiilor dumneavoastră limba și literatura română timp de 16 ani. De aproape un an sunt și inspector școlar general adjunct. Tot ce am făcut în cariera mea s-a bazat pe principii solide, pe rezultate concrete și pe dorința de a face bine în jurul meu și de a le oferi copiilor șansa unui viitor mai bun.
     Numele Sorin Mihai este mai des vehiculat în lumea învățământului. Ca profesor, ca inspector școlar general adjunct, am arătat că Mangalia se poate măsura cu orice altă localitate din județ și nu numai. M-am luptat pentru oraș așa cum am putut până acum. A venit momentul în care cred că pot face mai mult și de aceea candidez.
     Știu care sunt problemele mari ale Mangaliei. Ele au rămas nerezolvate de zeci de ani: Mangalia nu este pusă în valoare ca stațiune turistică. Sudul Litoralului este abandonat și într-o stare mai proastă decât acum 20-30 de ani. Orașul nostru nu este îngrijit. Nu există oportunități pentru tineri și nici locuri de muncă, ceea ce face ca tinerii să plece pe capete, imediat ce termină școala. Datoriile se acumulează fără să se vadă nimic concret și în oraș este din ce în ce mai multă sărăcie.
     Cea mai mare dintre probleme este că ni se fură speranța, că suntem mințiți, că ne simțim furați. Ne simțim fără viitor și ne revoltăm când ne dăm seama că nu vom plăti noi, ci copiii noștri.
     Am găsit susținere la UNPR. Aici se promovează disciplina și seriozitatea, iar eu sunt un om serios. Am promis că o să vă spun mereu adevărul. Iată-l: nu voiam să vă păcălesc cu o candidatură chipurile independentă, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Am vrut să fiu deschis, sincer și transparent, pentru că altceva mai de preț nu am să ofer în această campanie.
      Vreau normalitate și seriozitate, nu mai vreau circ, denigrări și victimizări. Vreau dialog constructiv și soluții, nu certuri și planuri care nu duc niciodată nicăieri. Nu vreau să mai facem lucrurile cum au tot fost făcute de 20 de ani încoace.
     Vreau un oraș care să aibă nu doar trecut, ci și viitor. Vreau un oraș în care copiii noștri să aibă viitor. Vreau ce vreți dumneavoastră și nu pot decât să contez pe dumneavoastră”.

     Prof. Sorin Mihai.


MangaliaNews.ro, Joi, 25 februarie 2016.



Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


4 COMENTARII

  1. Bun profesor, dar nu are ce cauta in politica. Nu rezista la tot ce e in lumea politica. Pacat ca el nu realizeaza absurdul situatiei in care se pune. Sa nu creada ca daca va iesi primar, josnicii de consilieri il vor sustine… Nu si-ar sustine nici mama, daca nu le pica ceva, nici Iorgus nu ar gasi prea mare sustinere. Azi poate e impins si ridicat de UNPR, maine de PSD, dar in cazul unui castig va avea doua alternative… Ori il vor termina consilierii obtinand ce vor vrea, pentru ca pregatire economica nu are si nici prea inteligent nu e, ori va claca in fata lor, lasand orasul vraiste. Are doar vorbele la el si asta poate ameti lumea, dar nu e capabil si e regretabil ca nu realizeaza acest lucru. In rest il vad doar ca pe o alta victima mult mai usor de terminat politic de consilieri, mai rau decat Tusac. Singurul care ii scoate din minti si le-a tinut piept este Raducu, asa cum e el… Pe oricare altul l-ar fi suspendat. Pe Mihai il vor manca pe paine, daca nu se va supune lor si il vor suspenda exact ca pe Tusac, iar ala a fost tare pe langa Mihai.

  2. Oameni buni, nu v-ati saturat de ceea ce ni se intampla??? Suntem victime colaterale ale sistemului, daca nu ne vom implica putin nu vom reusi sa schimbam absolut nimic. Nu are rost sa barfim, desi constat ca barfa e caracteristica principala a romanului cred ca nu putem trai fara asta de ce oare vedem mereu gunoiul din ochiul celuilalt in loc sa ne uitam la barna din ochiul nostru. Noi gresim ca nu ne implicam. Cand am vazut ca nu se rezolva nimiic de ce nu ne-am unit sa mergem toti peste primar, sa nu mai conduca primaria comunitatii doar el si consilierii? Daca eram uniti sunt sigura ca ar fi terminat proiectele incepute, dar nu ne pasa… Restu doar vorbe din partea tuturor….., eu sper intr-o schimbare sper sa sustinem un om si in acelasi timp sa il ajutam daca cei de langa el ( consilierii) nu vor , mergem toti la primarie si il ajutam , il sustinem, asa consilierii nu vor avea incotro….. Eu te sustin profesore Mihai Sorin, esti inteligent, ai verticalitate, cat despre economie …, ai terminat studiile intr-o perioada in care inca semai facea scoala!!!! Sunt sigura ca iti va fi usor. Succes MIHAI SORIN

Leave a Reply