Primarul și consilierii de la Mangalia s-au certat de la bani (VIDEO)

0
694

sedintaclmangalia22ian2016mangalia-tv-

tvlitoral.ro: Ultima ședință de anul trecut, în cadrul căreia s-au stabilit taxele și impozitele pentru 2016 a fost mărul discordiei, iar la cea mai recentă întâlnire a autorităților, petrecută în urmă cu doar câteva zile, edilul Cristian Radu a reiterat subiectul.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Mangalia din 2015, au fost stabilite, ca de obicei, taxele şi impozitele pentru anul următor, care au cuprins, pe lângă proiectul iniţial şi o serie de amendamente ale aleşilor. Iată însă că, în cadrul unei întâlniri extraordinare ce a avut loc la finele săptămânii, edilul local Cristian Radu, a dat citire unei adrese a Prefectului Ion Constantin, prin care se aducea la cunoştinţa aleşilor că proiectul nu cuprinde şi taxele obligatorii.

Primarul Mangaliei mai spune că vina acestei note trimise de către prefect ar aparţine consilierilor care au adus amendamente proiectului de taxe şi impozite.

Vorbele sale au atras, însă, protestele unora dintre consilierii locali. Aceştia spun că taxele obligatorii sunt stabilite prin Codul Fiscal şi reprezintă exclusiv apanajul aparatului primăriei să le redacteze corect.

Potrivit secretarului primăriei, Petrina Boiţă, înainte de a fi trimis la Prefectura Constanţa, proiectul a fost remis celui care a avut cele mai multe amendamente la actul iniţial, Dragoş Bociog, pentru ca acesta să îşi dea girul în privinţa corectitudinii actului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Consilierul local s-a apărat, însă, afirmând că, personal, a vizat modificările pe care le-a solicitat el însuşi, dar că nu este atributul său să decidă dacă întreaga hotărâre este corectă.

În concluzie, documentul trimis de prefect nu suspendă actul administrativ prin care s-au decis taxele şi impozitele locale pe 2016, întrucât Ion Constantin nu a atacat decizia în instanţă.

Mai mult, pe tvlitoral.ro, 23.01.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply