Radu Cristian, primarul Mangaliei se adresează agentilor economici din turism

0
795
Radu Cristian, primarul Mangaliei a postat astă seară un nou mesaj pe o retea de socializare:
cristian_radu
“Bună seara!
În şedinţa de mâine a CL Mangalia se va dezbate şi proiectul taxelor şi impozitelor locale, pe anul viitor. Deşi nu s-a stabilit încă nimic oficial, câţiva patroni din turism s-au grăbit să anunţe majorări de tarife la cazare pentru sezonul estival 2016, pe motiv că Primăria le-ar fi mărit unele taxe. Nimic mai fals. În primul rând, la dezbaterea publică pe tema taxelor şi impozitelor locale, niciun domn de la patronate nu a fost prezent. Au venit doar 5 consilieri locali, din 19. Acolo ar fi putut face propuneri pertinente, care ulterior ar fi fost aduse în dezbaterea CL.
În acest moment, sunt aproape 150 de agenți economici în turism, cu peste 262 de active, respectiv clădiri cu destinație turistică. Datoriile acestora către bugetul local, la ora actuală, se ridică la o sumă totală de aproape 3,5 milioane de euro. Dintre aceștia, puțin peste 20 și-au evaluat și declarat corect activele și au plătit către bugetul local sumele reale. În al doilea rând, noua cotă a impozitului pe clădiri, respectiv 1,95%, este doar în stadiul de propunere. Urmează dezbaterea din CL.
Dar de ce nu spun domnii patroni şi că nu vor mai plăti taxa verde, taxa de linişte şi taxa hoteliera (ultima, conf. Codului Fiscal)?. Un calcul simplu ne arată că în 2016, nivelul general al taxelor percepute persoanelor juridice va fi acelaşi ca în anii precedenţi. De altfel, interesul Primăriei nu este să mărească taxele, ci să lărgească masa impozabilă pentru a încuraja mediul de afaceri și investițiile, mai ales că în anul 2015, în urma eforturilor comune ale administrației locale și agenților economici din zonă, numărul turiștilor a crescut considerabil.
Pentru ca cele șase stațiuni aflate în administrarea Mangaliei să ofere condiții decente turiștilor, este nevoie de o infrastructură bine pusă la punct. Acest lucru nu se poate face fără contribuția directă a agenților economici care fac profit din activitățile turistice. Administrația locală este permanent deschisă propunerilor, sugestiilor și proiectelor venite din partea mediului de afaceri din zonă, astfel încât turismul din sudul litoralului să se dezvolte într-un ritm susținut”.

Sursa: facebook.com/cristian.radu, 20.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply