E lege! Fumatul, interzis în toate spaţiile publice închise

0
2539

fumatul_interzis

Gata, e lege: se interzice complet fumatul în toate spaţiile închise, inclusiv la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat legea cu 164 de voturi „pentru”, 20 voturi „împotrivă” şi 26 de abţineri. Mai rămâne doar ca preşedintele României s-o promulge.

Câteva din prevederile legii privind fumatul:

– interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii, – inscripţionarea pachetelor cu produse din tutun, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziţioneze, indicarea în produse a conţinutului de gudron, nicotină şi monoxid de carbon.
– desfăşurarea de campanii de informare şi educare a populaţiei,
Nerespectarea prevederilor legii se sancţionează cu sume între 100 şi 15.000 de lei. La prima abatere, se dă amendă plus suspendarea activităţii unităţii respective, iar la a doua abatere — amendă şi închiderea unităţii.

Fumatul – pericole pentru sănătate

Fumatul duce la apariţia cancerului de buze, limbă, glande salivare, gură, laringe, esofag şi faringe. Apariţia cancerului de stomac este de asemenea asociată cu fumatul. Cancerul de vezică urinară are printre factorii de risc şi fumatul. De asemenea, cancerul renal, de col uterin şi pancreas. Există o relaţie puternică de dependentă între fumat şi apariţia leucemiei.
Inspirarea fumului de ţigară de către nefumători, într-un mediu în care se fumează, este la fel de dăunător pentru sănătate ca şi fumatul propriu-zis sau chiar mai dăunător. Fumul de ţigară conţine mulţi vapori şi particule, astfel încât inhalate, acestea sunt dăunătoare atât pentru fumător cât şi pentru persoanele din apropierea acestuia.

Continuarea, AICI. 16.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply