Gala Crăciunului editia a IV-a, un eveniment de succes al Școlii Gala Galaction din Mangalia (FOTO/VIDEO)

0
735

gala-craciunului-2015-4

      Sâmbătă, 12 decembrie 2015, prin amabilitatea doamnei director Tatiana Odobescu, la Casa de Cultură din Mangalia a avut loc cea de-a patra ediție a Galei Crăciunului. Eveniment complex, conceput de Asociația de Părinți care funcționează pe lângă Școala Gimnazială ”Gala Galaction” Mangalia, manifestarea cuprinde un târg cu vânzare de produse, o licitație, tombolă cu premii, spectacol tematic și… pachete pentru toți elevii școlii. Toate aceste activități au un singur scop: adunarea de fonduri necesare dotării școlii, beneficiarii direcți fiind elevii.

gala-craciunului-2015-5

      Și în acest an, munca susținută, echipa bine închegată și implicarea ca voluntari a elevilor, cadrelor didactice și a părinților a dat roadele așteptate. Succes deplin a avut raionul de prăjituri, dar și licitația a oferit obiecte deosebite, create cu trudă și migală de copii și părinți.
      La finalul unei zile istovitoare, asociația a reușit să numere 13.490 RON, din care a scăzut cheltuielile de organizare 504 RON (pahare de plastic, afișe, invitații, bilete de tombolă, cheltuieli de transport, farfurii de unică folosință, materiale de curățenie, șervețele, pungi și hârtie de ambalat, mănuși de unică folosință). Rezultă o sumă de 12.986 RON care va fi utilizată în folosul unității școlare, pentru creșterea calității actului educațional. Idei sunt destule, dar urmează să fie dezbătute în proxima ședință a Asociației de Părinți ”Gala Galaction” Mangalia.

gala-craciunului-2015-1

      Ca în fiecare an, produsele care au rămas nevândute au fost oferite semenilor aflați în situații delicate. Apa minerală a fost dăruită Centrului Maternal Mangalia, iar dulciurile au ajuns la Căminul de Bătrâni, unde au fost foarte apreciate de cei găzduiți de instituție.

gala-craciunului-2015-2

      Iată cum învață copiii să dăruiască, să facă voluntariat adevărat și să strângă fonduri pentru o cauză nobilă: educație de nivel european.
      Pe lângă târg și spectacol, s-au adunat și 159 de declarații fiscale prin care părinți, bunici, vecini, prieteni au acceptat să doneze 2% din impozitul anual în contul asociației. Amintim că acțiunea de colectare a declarației 2% continuă până în luna martie 2016.

gala-craciunului-2015-3

      Mulțumim tuturor părinților care au activat direct, de la primul apel la fluierul de final, dar și celor care s-au alăturat pe parcursul demersului. Mulțumim elevilor care au demonstrat că se pot implica cu seriozitate într-un demers al cărui rezultat se va reflecta în calitatea vieții școlare. Aducem mulțumiri invitaților care au respectat munca depusă și au achiziționat frumoasele obiecte de Crăciun create de copii. Și suntem recunoscători sponsorilor care ne-au fost alături, ca în fiecare an.

VIDEO:

surse: https://www.facebook.com/AsociatiaParintilorGalaGalactionMangalia/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

http://www.tvlitoral.ro/targ-cu-colinde-si-prajituri/


MangaliaNews.ro, 15.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply