Corul de copii ”Callatis”, Diplomă de Argint la Festivalul Internațional Coral ’’Puccini’’, Italia 2015

0
1262
corul-de-copii-callatis-Festivalul-Puccini-
Corul de copii ”Callatis” Mangalia, de la Centrul de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia, condus de prof.Traian Broască, a reprezentat România la Festivalul Internațional Coral Puccini, în Torre del Lago, Viaregio din Italia, în perioada 30 septembrie – 05 octombrie 2015.
Corul a concurat alături de alte 13 coruri consacrate din Croaţia, Cehia, Georgia, Islanda, Indonezia, Israel, Italia, Letonia, două din Norvegia, China și Slovenia.
Centrul de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia si Corul de Copii “Callatis” din Mangalia sunt în posesia locului II, a Diplomei de Argint la Festivalul Internațional coral ’’Puccini’’ Italia 2015 și a Diplomei de Onoare oferită corului de către Fundația Interkultur.
Pe data de 31 septembrie, copiii au fost invitați să cânte în concertul de deschidere al Festivalului, în Catedrala din Viaregio, unde au interpretat Requiemul, de Giacomo Puccini. Ulterior, aceștia au susținut un al doilea concert, intitulat “Concertul Prieteniei”, în sala Teatrului din Luca, orașul în care s-a născut Puccini.
Repertoriul corului a inclus piese româneşti, dar şi internaţionale, clasice și contemporane:
1. Vezzosette Ninfe e belle – Giovanni Gastoldi (piesă din repertoriul italian);
2. Eminescu – Cristian Misievici  (piesă contemporană);
3. Kyrie Eleison – Piotr Janczak (piesă la alegere);
4. Ave Maria – Franz Biebel (piesă cu soliști).
Corul de Copii “Callatis” din Mangalia este format, în prezent, din 33 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani. Componenţa acestuia se schimbă astfel periodic, o dată cu trecerea timpului. Corul a sosit in Italia într-o formulă completă, însoţit de dirijorul Traian Broască, directorul Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia.
Timp de cinci zile, Corul de Copii “Callatis” din Mangalia a fost ambasadorul cultural şi artistic al României în Italia. 
“Este înălțător să te afli pe marile scene europene alături de oameni de cultură, care iubesc arta și împart bucurie. Trebuie să mulțumesc din tot sufletul tuturor celor care ne-au ajutat pentru a putea participa la acest grandios Festival Coral Internațional. Mă înclin în fața părinților care, prin efortul lor, i-au susținut și au fost alături de copii”, ne-a declarat în final dirijorul corului, prof. Traian Broască.
Festivalul internațional coral ’’Puccini’’ este considerat unic, prin faptul că se concentrează nu numai pe performanţe muzicale de excepţie, ci şi pe rolul muzicii ca limbaj universal, ce promovează înţelegerea interculturală, fraternitatea şi pacea între naţiuni.
 Luni, 26 octombrie 2015. (mangalia.ro).

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply