Finanțare de la stat pentru elevii săraci care își doresc să meargă la școală

0
1038
elevi-saraci-sat
Elevii din mediul rural vor beneficia de sprijin material de la stat pentru a-si continua studiile gimnaziale si liceale. Propunerea legislativa privind sprijinul elevilor defavorizati a fost adoptata luni de senatori.
De sprijin financiar pentru continuarea studiilor vor beneficia copiii si tinerii din mediul rural cu varsta de pana la 18 ani.

“Anual, inspectoratele scolare judetene si cel al municipiului Bucuresti organizeaza selectia a 45 – 50 de elevi, absolventi ai clasei a IV-a, respectiv ai clasei a VIII-a, de la scolile din mediul rural, pentru a fi inscrisi la studii gimnaziale/ liceale organizate intr-un liceu care are si clase gimnaziale si dispune de un internat”, se arata in propunerea de lege amendata de Comisia pentru invatamant si de cea pentru munca din Senat.

Selectia copiilor care vor beneficia de finantare de la stat se realizeaza pe baza criteriilor de performanta si sociale, stabilite prin metodologia elaborata de Ministerul Educatiei, “in functie de resursele disponibile”.

“Pentru cei selectati cheltuielile privind rechizitele, cazarea si masa sunt suportate din bugetul de stat sau alte surse, din fondurile alocate unitatilor de invatamant in care invata si/ sau locuiesc si mananca. Elevii selectati in functie de rezultatele profesionale pot primi burse alocate de Ministerul Educatiei”, se mai arata in textul amendat al propunerii de lege.


Sursa, aici. 23.10.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply