Primarul Cristian Radu linişteşte populaţia: “Niciun sirian nu vine să vă ia casele!”

1
624

cristian_radu

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a transmis, ieri, că tema refugiaţilor care ar trebui să ajungă, ipotetic, în sudul litoralului a fost interpretată greşit şi tendenţios de unii politicieni locali, care au exagerat şi au dezinformat populaţia, din considerente pur electorale.

„A fost vorba doar de o adresă de la autorităţile statului, prin care ni se solicita să identificăm un spaţiu adecvat, ca măsură preventivă. Ca primar, era datoria mea să dau curs acestei cereri. Dar nu s-a spus, niciun moment, că ar fi vreun refugiat pe drum spre Mangalia. Vreau să liniştesc cetăţenii oraşului, că nu vine niciun sirian să le ia casa, aşa cum, greşit, au afirmat unii aleşi locali”, a explicat primarul Cristian Radu.

Mai mult, el a făcut apel către politicienii din Mangalia „să renunţe la intoxicări şi la remarci negative la adresa musulmanilor”. Totodată, edilul Mangaliei a subliniat că în oraşul pe care îl administrează există o mare comunitate musulmană, iar convieţuirea interetnică este un exemplu pentru întreaga ţară.

Reamintim că, săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local, a fost adusă în discuţie o solicitare adresată de către Ministerul Afacerilor Interne, mai exact din partea Gărzii de Coastă, în care se solicită identificarea unor spaţii în care ar putea fi cazaţi 500 de refugiaţi la Mangalia.

„Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze ţara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiţi chiar şi pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm şi să speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiţi”, a mai spus Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI. Luni, 28.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply