Criza imigranţilor. Mangalia, “invadată” de refugiaţi?

3
897

mangalia-imigranti

CUGET LIBER: Criza imigranţilor care a pus pe jar Uniunea Europeană bate şi la uşa României, ajungând, foarte probabil, şi în judeţul Constanţa. Se pare că o parte din refugiaţi – câteva sute! – vor fi cazaţi în sudul litoralului, mai exact la Mangalia.

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local, a fost adusă în discuţie o solicitare adresată de către Ministerul Afacerilor Interne, mai exact din partea Gărzii de Coastă, în care se solicită identificarea unor spaţii în care ar putea fi cazaţi 500 de refugiaţi. În timp ce unii consilieri resping total ideea, primarul din Mangalia se pune pe treabă şi consideră că nu trebuie să dramatizăm. Acesta se bazează pe faptul că refugiaţii nu au în plan să petreacă prea mult timp în România, ci doar o tranzitează.

„Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze ţara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiţi chiar şi pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm şi să speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiţi. O să căutăm un spaţiu unde să putem amplasa corturile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

Refugiaţii, la masă cu turiştii?

De cealaltă parte, unii consilieri nici nu vor să audă despre solicitare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„A fost identificată, ca şi locaţie, parcarea de la Venus, mai exact în zona Hotel Adriana. Am respins din start acest demers. Este inadmisibil să facem campusul acestor refugiaţi la Mangalia. Nu avem nevoie de aşa ceva, deoarece ne-ar prejudicia imaginea. Ce o să se întâmpla la vară? O să ia cina cu turiştii? Trebuie să recunoaştem şi să fim conştienţi că nu toţi sunt paşnici şi amărâţi şi că ei devin violenţi. Dacă vin şi rămân aici, ce o să se întâmple la iarnă? O să stea în corturi? Nu, clar. O să umble prin casele oamenilor şi o să încerce să facă rost de bani”, a declarat consilierul local Paul Foleanu.

Continuarea, AICI. Vineri, 25 septembrie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


3 COMENTARII

  1. Nimeni nu-i vrea, dar nici ei nu au ales acest destin. Fiecare dintre noi s-a simtit strain candva si nu este un sentiment placut! pune-ti-va in locul lor o secunda sa le intelegeti situatia! As vrea sa putem sa-i ajutam sa aiba o viata demna de a fi traita! Eu ma adresez Domnului Primar si sper sa gaseasca o solutie mai buna decat o “platforma betonata, corturi, dusuri si toalete ecologice” acum cand peste cateva saptamani vine si iarna.

    • Doamna Valentina Inna,

      Ba, cei mai multi chiar au ales acest destin sunt imigranti economici, ar fi bine sa-l lasati pe domnul primar in pace, sa ajute mai intai sarmanii si orfanii nostri si apoi pe acesti imigranti, majoritatea barbati de varsta militara gata sa ne aduca islamul, sharia si violentele lor.
      Vor veni milioane, nici macar nu au inceput bine sa vina! Dumnezeu sa aiba grija de Romania si de toti romanii!

  2. (…) ne mai trebuie in mangalia ca in rest le avem pe toate. (…) din oras sânt super fericite si primarul ne va distruge orasul. l-am votat dar acum imi este rusine si scârbă ca l-am votat pe primar.

Leave a Reply