Noul pod de la Agigea a intrat iarăşi în lucrări. Când va fi dat în folosinţă

0
985

podnouagigea

Podul nou de la Agigea ar putea fi dat în folosinţă la începutul lunii viitoare. Firma care a ridicat podul a început să monteze aparatele de reazem antiseismice, pe care le aştepta din Germania.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa, se lucrează intens şi termenul de finalizare este 26 septembrie 2015. „Luni, 14 septembrie 2015, a început montajul aparatelor de reazem definitive, antiseismice, de tip SIP – Sliding Isolation Pendulum, de fabricaţie germană. Aceste echipamente de generaţie nouă şi cu o nouă soluţie constructivă sunt proiectate să preia oscilaţiile din construcţie în cazul unui cutremur de 9 grade pe Richter şi sunt adaptate special pentru podul situat la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră”, explică Biroul de Presă al CNAPMC.

În total, vor fi montate 16 aparate de reazem antiseismic, câte patru pe fiecare punct de sprijin de pe cei doi piloni principali şi alte două pile culee. Operaţiunea de montaj implică mai multe etape, de la ridicarea tablierului podului pe o înălţime de aproximativ 10 milimetri, cu ajutorul preselor hidraulice, separat pe fiecare pilă, înainte de montajul aparatelor de reazem, punerea în siguranţă a podului pe timpul operaţiunilor de montaj, scoaterea reazemelor provizorii şi montajul aparatelor de reazem definitive.

„Lucrările de montaj a aparatelor de reazem definitive se vor finaliza pe 26 septembrie 2015, în conformitate cu termenul asumat de constructor în faţa Ministrului Transporturilor”, mai precizează reprezentanţii CNAPMC.

Se lucrează şi la breteaua rutieră

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 17.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply