Diaspora contraatacă: Mai multe ambasade ale Austriei au primit scrisori despre practicile companiei Schweighofer

0
627

Diaspora contraatacă: Mai multe ambasade ale Austriei au primit scrisori despre practicile companiei Schweighofer. De asemenea, scrisori au fost trimise și clienților firmei austriece.

diasopra_contraataca__defrisari_ilegale

Peste 30 de organizații neguvernamentale și grupuri informale din diaspora și din România au început în această dimineață o amplă campanie de informare (și protest) în mai multe țări din UE și în Canada cu privire la practicile companiei austriece Schweighofer Holzindustrie în România. Pe de o parte sunt vizate amabasadele și consulatele Austriei, pe de altă parte clienții companiei.

”Organizațiile non-guvernamentale și asociațiile românești au hotarât să pună capăt acestui ecocid. Campania a început astăzi în mai multe orașe din Europa și Canada: Bruxelles, Londra, Paris, Milano, Viena, Dublin, Praga, Roma, Munchen, Madrid, Montreal, Toronto, București și Timișoara. În dimineața aceasta reprezentanții mai multor organizații au înmânat scrisori deschise reprezentaților ambasadelor  sau consulatelor Austriei în orașele mai sus menționate, Reprezentanței Permanente a Austriei la UE, Ministerului Integrării și Afacerilor Externe de la Viena. Semnatarii scrisorii își exprimă îngrijorarea față de practicile ilegale și imorale ale Holzindustrie Schweighofer, precum si nemulțumirea față de sprijinul  acordat de către Ambasada Austriei la București, acestei companii.”, se arată într-un comunicat de presă al organizațiilor semnatare.

”În același timp au fost trimise scrisori și emailuri către mai mulți dintre clienții Holzindustrie Schweighofer, informându-i că prin menținerea relațiilor cu firma austriacă devin părtași indirecți la distrugerea comunităților românești, a modului de viață tradițional, părtași la pierderea a mii de locuri de muncă, precum și la defrișări masive”, se mai arată în comunicat.

Mai  mult, AICI. 09.05.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply