Joi, 30 aprilie 2015, a fost publicat ordinul pentru aprobarea modelului si continutului Registrului de bani personali, alaturi de procedura de inregistrare a acestuia la organul fiscal. Potrivit acestuia, operatorul economic are obligatia constituirii Registrului de bani personali, pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
O modificare recenta a Ordonantei 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (modificare adusa prin Ordonanta de urgenta nr. 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative) impune ca utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale, “la ora inceperii programului de lucru, sa asigure inregistrarea sumelor de bani detinute de personalul operatorului economic care isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, intr-un registru de bani personali, special intocmit in acest sens.”
(…) Atentie!
Incepand cu 8 mai,℘ constituie infractiune “detinerea la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul de bani personali, in registrul special si/sau in chitante.” Amenda pentru aceasta contraventie este de 3.000 lei si este insotita de confiscarea sumelor care nu pot fi justificate.
De asemenea, pentru neindeplinirea obligatiei privind intocmirea registrului de bani personali, se aplica o sanctiune constand in amenda de 9.000 lei.
Citiți articolul integral AICI. 06.05.2015.