Decizie strategică pentru România: Comandament NATO la București

0
805

sediu_nato

“Astăzi la Bruxelles, pentru România a avut loc cel mai important eveniment de la admiterea țării în NATO, în 2004”, a afirmat ministrul Apărării, Mircea Dușa. Flancat de reprezentantul militar al României la NATO, gen. Gheorghe Savu și de ambasadorul Stelian Stoian, ministrul Dușa a anunțat înființarea a două comandamente NATO, permanente, pe teritoriul României.

Ministeriala NATO de la Bruxelles, de astăzi, 5 februarie, ar putea să fie o explicație pentru evoluția politică internă la București.

Astăzi, la sediul NATO din Bruxelles, delegația României, condusă de ministrul Apărării, Mircea Dușa, a obținut niște rezultate notabile. În acest context, Alianța Atlantică a hotărât – după ce decizia politică a fost luată la summit-ul din septembrie 2014, din Țara Galilor – să disloce un comandament de divizie al NATO la București și un comandament mai mic, special, la Kogălniceanu, în Constanța. Practic, România va avea, începând cu 2016, când comandamentul de la București va fi operațional 80%, iar din 2018, integral operațional, trupe permanente ale NATO pe teritoriul său.

Comandamentele NFIU, reacție la invadarea Ucrainei

Cititi continuarea pe dcnews.ro, Joi, 05.02.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply