Dispută pe tema taxelor în Consiliul Local Mangalia

0
715

mangaliaconsilieri

Șapte consilieri PSD din Mangalia au părăsit ședința ordinară de marți, după ce au sesizat mai multe nereguli în proiectele de hotărâre și după ce ar fi fost jigniți de primarul Radu Cristian

Ultima ședință de Consiliu Local din Mangalia din acest an s-a încheiat cu scandal. Consilierii PSD îi acuză pe primarul Radu Cristian și pe președintele de ședință, Linica Stan, că au supus votului proiecte care nici măcar nu au fost puse în dezbatere publică, așa cum prevăd procedurile.

CONFLICT

Potrivit comunicatului de presă emis de organizația PSD Mangalia, consilierii locali Laura Cîrlan, Dragoș Bociog, Marian Guță, Paul Foleanu, Lucian Popescu și Vasile Iorga au părăsit ședința, după ce primarul le-a adresat jigniri celor care s-au abținut la vot.

„Printre documentele neaprobate de noi, cei din PSD, se află cel de scădere a impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice, pe care noi vroiam să-l scădem de la 1,8+20% la 1, maximum 1,2%. Chiar și în condițiile în care noi nu am votat proiectul de hotărâre, acesta a fost aprobat de către ceilalți consilieri, impozitul fiind scăzut la 1,5%. Marea noastră nemulțumire este că am fost puși să votăm acest proiect, deși nu ni s-a arătat nicio documentație. În mod normal, proiectele trebuie transmise consilierilor locali, pentru a fi studiate. Nici vorbă de așa ceva. Nu mai vorbim de faptul că documentele nu au fost avizate de către comisiile de specialitate decât cu puțin timp înainte de începerea ședinței. Un alt proiect pe care l-am respins a fost cel de construire a unor case de vacanță în stațiunea Venus, cu credit ipotecar pentru oamenii din țară. Prioritățile noastre sunt altele. Noi trebuie să construim case pentru mangalioți, fără credit ipotecar. De asemenea, trebuie să asigurăm infrastructura în cartierele Dobrogea I și Dobrogea II,  unde cetățenii orașului Mangalia locuiesc în case fără utilități. După ce primarul Radu Cristian a început să ne jignească, ne-am ridicat de la masă, iar proiectele care necesitau votul a cel puțin două treimi din consilieri pentru a fi aprobate nu au mai putut fi votate. Astfel, doar 30 din cele 56 de puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate”, a declarat consilierul Paul Foleanu. Consilierul a afirmat că, după Sărbători, atât el, cât și colegii săi din consiliu vor depune o sesizare la Prefectură, pentru a semnala aceste nereguli.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, in telegrafonline.ro, Joi, 25.12.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply