Ziua Educației Nonformale sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia

0
725

ed non formala

Învățarea este eficientă și rapidă atunci când este participativă! Activitățile nonformale se pot realiza printr-o largă diversitate de metode și în diferite spații (ateliere de creatie artistico-plastică, expoziții de fotografie, flashmob, animație socio-educativă, biblioteca vie, teatru de umbre, piese de teatru forum, proiecții de filme, dezbateri, evenimente de promovare a educației nonformale, storytelling – arta povestirii, Open Space etc).

Pentru a marca Ziua Educației Nonformale10 octombrie 2014, profesorii și elevii  Colegiului Economic Mangalia au inițiat  și desfășurat  numeroase activități :

  1. The fortune teller și Guess who?  activități  inițiate de doamna profesor de limba engleză Cioroiu Daniela, în care elevii au fost puși în situația de a juca, pe rând,  roluri precum Magicianul, Prezicătoarea, Șamanul sau roluri  de pantomimă.
  2. O altă activitate a fost cea intitulată Apprenons le francais par les chansons.  Activitatea- coordonată de doamna profesor de limbă franceză Chiriac Gabriela-  a avut ca scop promovarea muzicii franceze. Elevii au audiat un concert al celebrei interprete Lara Fabian și, de asemenea, unii dintre ei au participat activ, cântând  pentru colegii lor câteva melodii din  muzica franceză.
  3.  Elevii clasei a XI-a A au participat la activitatea Gândește Altfel! La această activitate, organizată de prof. Florea Delia- Casiana, au fost prezentate cartea și filmul cu caracter biografic dedicate celui care a fost considerat „omul deceniului”-Steve Jobs .
  4. În cadrul Centrului de Documentare al Colegiul Economic Mangalia, doamna profesor Mîrzali Ghiuler, coordonator local SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) a făcut o scurtă prezentare a calendarului acțiunilor de voluntariat pentru anul școlar 2014-2015.

ed non formala colegiul ec mangaliaDIRECTOR,                                                                          Consilier de imagine

Prof. Raluca Simona Ciobănel                             Prof. Teodorescu Nicoleta

DIRECTOR ADJ.,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prof. Cornelia Tănase


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply