Codul etic pentru cadrele didactice: Ce nu mai au voie profesorii sa faca in noul an scolar

0
618

Codul etic pentru cadrele didactice…

cod-etic-2014-2015

Noul cod de etică destinat cadrelor didactice aduce sanctiuni aspre in anul scolar 2014-2015.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat deja ca profesorii care nu respecta regulile vor fi exclusi din sistem chiar de la prima abatere.

Prevederile noului Cod Etic pentru invatamantul preuniversitar, aflat in curs de finalizare la Ministerul Educatiei, interzic profesorilor sa solicite sau sa accepte cadouri, bani sau servicii, dar si sa faca meditatii cu elevii de la clasele lor.    

Noul cod de etica pentru cadrele didactice arata ca acestea au primit interdictia de a utiliza orice forma de limbaj cu caracter obscen, vulgar sau aluziv.

De asemenea, profesorii nu au voie nici sa exploateze elevii ori sa primeasca bani pentru cadouri si pentru examene, inscrierea la olimpiade sau pentru alte favoruri, conform prevederilor codului etic adresat tuturor angajatilor din invatamant.    

Relatiile dintre cadrele didactice se vor baza pe respect, solidaritate si corectitudine, profesorii trebuie sa evite denigrarea colegilor, iar frauda intelectuala si plagiatul sunt interzise.

De asemenea, personalul didactic trebuie sa evite situatiile in care ar putea fi lezata libertatea de opinie vizand convingerile politice si religioase, dar si orice forma de discriminare in relatiile cu colegii.

Continuarea, AICI.  13.08.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply