AUTORITĂŢILE ROMÂNE ADUC ACASĂ ROMÂNII IZOLAŢI LA ALBENA

0
545
carturesti.ro%20

AUTOCARE ŞI PLATFORME AU PLECAT DIN CONSTANŢA CĂTRE BULGARIA.

Din dispoziţia vice-prim-ministrului pentru securitate naţională, ministru de interne, Gabriel Oprea, un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanţa în cursul nopţii de 21-22.06.2014 în vederea pregătirii operaţiunii de aducere a cetăţenilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Convoiul format din autocar şi autoplatforme va fi însoţit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la faţa locului. Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenţei şi protecţiei consulare în astfel de situaţii.

Din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, vor fi aduse în ţară 29 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor rămâne în Constanţa şi 5 vor fi transportate până la Bucureşti.

Din datele comunicate de reprezentanţii misunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte din turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Începând cu data de 21.06.2014 ora 16.30 şi până la această oră, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat un număr 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din staţiunea Albena, se mai arată în comunicatul remis de Biroul de presă al Guvernului.

Cosmin BELE, ziuaconstanta.ro, sâmbătă, 22.06.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply