Pensionari la catedră, plătiți de părinți – propunere pentru noul an școlar

0
900

Suplinitorii necalificati trebuie exclusi din sistemul de invatamant de la 1 septembrie 2014 si inlocuiti cu profesori iesiti la pensie, propune fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop.

Solutia gasita de acesta pentru a-i atrage pe pensionari in scoli este ca parintii sau primaria sa stranga bani si sa ii “sponsorizeze” pe dascalii de calitate.

Liviu Pop, care este presedintele Comisiei de munca din Senat, a explicat pentru Ziare.com de ce nu vrea sa mai vada suplinitori necalificati in unitatile de invatamant si cum ar trebui rezolvata aceasta situatie.

“Trebuie sa nu mai avem profesori necalificati in sistem de la 1 septembrie 2014, iar pentru asta e nevoie de doua masuri: ori ii calificam pe toti – trebuie sa depuna si ei un efort, daca nu, intr-o colaborare a administratiilor locale, scoala, minister, ONG-uri, asociatii de parinti, sa gasim resurse pentru a aduce in fata elevilor din Romania numai si numai profesori calificati.

O solutie ar fi aducerea celor care s-au pensionat. Chiar daca, dau un exemplu, sunt persoane care merg intr-o anumita comuna sau in scoli izolate, toata lumea, inclusiv administratia locala, sa ajute cu un sprijin financiar. Sa i se deconteze transportul, sa i se puna la dispozitie o camera sau sa i se dea o bursa, daca o pot numi asa, de la nivel local, pentru a face atractiva zona respectiva pentru o persoana calificata”, a detaliat Liviu Pop.

Cititi continuarea AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply