Ceartă în Senat pe exploatarea gazelor de şist

0
660
PDL: “Direcţia comisioanelor este la putere!”. Sârbu: “Sunteţi la fără frecvenţă”.

După ce proiectul Roşia Montană a împărţit parlamentarii în două, a venit rândul gazelor de şist să creeze tensiuni în plenul Senatului. Iniţiativa legislativă privind interzicerea fracturării hidraulice, propusă de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru, a fost respinsă de senatori, “prin neîntrunirea cvorumului necesar pentru adoptarea unei legi organice”, adică 88 de voturi. La final, au fost 87 de senatori care s-au exprimat împotriva proiectului de lege, 10 abţineri şi opt voturi “pentru”.

„Aţi fost trimişi în Parlament cu un mandat, aţi promis românilor că nu se va face acest lucru cât veţi fi la guvernare. Cei din Pungeşti sunt acum în faţa Senatului şi vă spun clar să spuneţi astăzi prin vot nu gazelor de şist”, le-a sugerat deputatul PPDD Tudor Chiuhodaru, iniţiator al proiectului.

Acuzaţii şi jigniri, pe ordinea de zi

Aflată pe ordinea de zi, iniţiativa legislativă pepededistului Tudor Ciuhodaru a reuşit să întindă la maxim nervii senatorilor prezenţi. Mai mult, au existat schimburi de replici acide, acuze între pedelişti şi social-democraţi şi referire la calitatea intelectuală a parlamentarilor.

Senatorul PDL Nicolae Vlad Popa i-a acuzat pe membrii grupului PSD că au încasat comisioane de la firme private care se ocupă cu exploatarea resurselor naturale, liderul Ilie Sârbu acuzându-l că a intrat în Senat la fără frecvenţă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Este un abuz de drept. Aţi răsturnat un guvern, aţi avut votul popular şi acum vă întoarceţi la 180 de grade. Ce s-a întâmplat de atunci? Aţi ajuns la butoane! Direcţia comisioanelor este la putere! Vă acuz că v-aţi trădat interesele alegătorilor dumneavoastră prin modul în care vă comportaţi astăzi. Dacă se face prin fracturarea respectivă, urmările pot fi foarte grave. Stricaţi o rânduială în natură. Vă atrage comisionul care se plăteşte de la diverse grupuri importante care sapă şi poluează toată România, de la Băile Felix până la Mangalia. Câtă vreme Parlamentul francez, adică oameni mai deştepţi decât dumneavoastră, interzic această tehnologie…”, a strigat pedelistul, de la microfonul Senatului.

Replica lui Ilie Sârbu a venit imediat, „deşi nu merita”.

„Domnul senator Popa a venit la fără frecvenţă, că dacă nu era legea asta electorală, eraţi avocat. Vă tratez aşa cum meritaţi. Nu puteţi veni în Senatul României să aruncaţi acuze la nivelul guvernului şi a unui grup întreg că primim comisioane. Probabil dumneavoastră v-aţi obişnuit, în calitatea pe care aţi avut-o, cu aceste comisioane, noi nu, nu ştim ce sunt alea. Aş putea şi eu să spun că vă plăteşte Gazprom să susţineţi acest proiect de lege”, i-a răspuns liderul PSD.

Continuarea articolului, in gandul.info, 06.11.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply