Caravana de informare în privinţa gazelor de şist, în derulare în judeţul Constanţa

0
584

Caravana de informare în privinţa gazelor de şist, în derulare în judeţul Constanţa

Perioadele de tratative ale autorităţilor şi comunităţilor locale cu Chevron se apropie de final. Argumentele companiei americane, puse pe tapet în cadrul diverselor întâlniri de la primăriile din judeţ nu au impresionat, însă Chevron se bucură de un avantaj: în cele mai multe situaţii, S.C. Prospecţiuni S.A., subcontractor Chevron, a demarat prospecţiunile în mai multe localităţi.

Cu sau fără acordul proprietarilor de terenuri, pământurile sunt invadate de ţăruşi, iar utilajele subcontractorului studiază terenul în lung şi în lat, activitate care va dura mai multe luni de acum încolo.

La Amzacea, va avea loc o altă întâlnire ale autorităţilor locale cu reprezentanţii Chevron, însă nu se ştie când. Potrivit primarului localităţii, Radu Constantin, Chevron are de aşteptat mult şi bine. El a declarat pentru Replica: În privinţa Chevron, va fi o nouă întâlnire, dar în nici un caz în viitorul apropiat. Poate fi peste o lună, peste şase sau chiar la anul. Rămâne să anunţăm.

La fel se prezintă situaţia şi la Pecineaga, unde edilul, Lili Pâslaru, aşteaptă reprezentanţii Consiliului Judeţean: Acum este faza de proiectare, cu beţişoare în teren. S-a discutat cu arendaşii, care au primit, fiecare, câte o hârtiuţă de accept. De atunci, nu am avut plângeri la primărie din partea locuitorilor. Aşteptăm acum caravana Consiliului Judeţean, aceea de informare. Am înţeles că a trecut prin mai multe comune, printre care şi Comana. La Pecineaga, încă nu a ajuns.

M.F.V.

Vom reveni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

replicaonline.ro, joi, 7 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply