Victor Ponta: RESPINGEM proiectul Roşia Montană, ÎNCHIDEM DISCUŢIA

0
629

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, din moment ce liderii politici s-au  pronunţat deja împotriva proiectului minier de la Roşia Montană înaintea  dezbaterii parlamentare, acesta va fi respins în procedură de urgenţă în  Legislativ.

Victor Ponta s-a declarat surprins de anunţul lui Crin Antonescu pe tema  proiectului Roşia Montană, însă a declarat că “nu se poate supăra” pe  liberal.

“Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide  discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat  înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în  procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel”, a precizat  Ponta.

Întrebat dacă Guvernul riscă procese din partea firmei RMGC în aceste  condiţii, premierul a explicat: “Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau  alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale”.

“Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat. Cred că proiectul  exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut. Proiectul ar trebui fie să  fie retras, ceea ce nu e cazul, fie cred că trebuie respins. Am ajuns la această  concluzie, nu din motive tehnice, ci pentru că există consecinţe şi realităţi  majore care, în acest moment, împiedică aprobarea acestui proiect. Vorbim despre  un proiect de anvergură naţională pentru că e vorba de unele din resursele  naturale cele mai importante ale acestei naţiuni. De aceea dezbaterea publică  are atâta amploare, şi nu invers”, a spus Crin Antonescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET, Luni, 09.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply