Cine este cel mai avut consilier local din Mangalia?

0
846

Cine este cel mai avut consilier local din Mangalia?

Mulţi aleşi şi-au declarat, la capitolul venituri, doar indemnizaţia de consilier local, care abia trece de 3.000 de lei/an.

După o bună perioadă de timp în care nimeni nu a avut acces la declaraţiile de avere ale aleşilor locali din Mangalia, deşi legea prevede obligarea publicării acestor documente, pe site-ul Primăriei s-au postat, ieri, atât declaraţiile de avere, cât şi cele de interese ale funcţionarilor din administraţia locală, precum şi ale consilierilor.

O scurtă incursiune prin documentele care arată cât de avuţi sunt aleşii din Mangalia, scoate la iveală informaţii destul de interesante. De pildă, primarul Cristian Radu a trecut în declaraţia de avere un teren agricol de puţin peste 10.000 de metri pătraţi la Tuzla, un apartament în Constanţa şi un autoturism de lux. De asemenea, edilul a vândut anul trecut un autoturism cu 25.000 de euro. Economiile sunt păstrate în moneda naţională, aşa încât în două conturi primarul Radu declară aproape 34.000 de lei. Veniturile familiei Radu constau din salarii şi chirie.

Viceprimarul Bogdan Maganu are în proprietate două terenuri intravilane în Mangalia, de 1.800, respectiv 519 metri pătraţi, şi unul agricol, în Albeşti, de 50.000 de metri pătraţi. Declară, de asemenea, un împrumut de 85.800 de euro, acordat în nume personal, dar are şi datorii de 160.000 CHF, dintr-un credit scadent în 2042. Veniturile viceprimarului sunt din salariu, iar ale soţiei, din indemnizaţia de creştere a copilului.

Terenurile şi locuinţele sunt, aparent, investiţiile preferate de către consilierii locali din Mangalia. Fostul viceprimar, Andrei Sorin, are trei apartamente în Mangalia, o Dacie din 1997 şi economii de 22.000 de lei şi 19.000 de euro. Linica Stan deţine, împreună cu soţul, două terenuri agricole, două terenuri intravilane şi o casă în Mangalia, dar şi un apartament în Bucureşti. În conturi, Stan a adunat 320.000 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Consilierul Ion Petcu a făcut mai multe investiţii în imobiliare, aşa încât a trecut în declaraţia de avere patru terenuri intravilane, două case şi două apartamente. Are, de asemenea, conturi în toate valutele cu mare circulaţie – 126.850 de dolari, 50.000 de euro, dar şi în moneda naţională – 853.000 de lei. Petcu a făcut şi plasamente în nume personal, în valoare de peste 207.000 de lei.

Din agricultură obţine venituri frumuşele şi Vasile Olan. Are un teren intravilan în Mangalia şi două terenuri agricole în Albeşti şi Pecineaga, care i-au adus, anul trecut, venituri de peste 1,7 milioane de lei. Olan mai declară două case în Mangalia, un apartament în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Poiana Braşov. A adunat, în timp, bijuterii din aur estimate la 45.000 de euro şi 200.000 de euro în conturi, însă are şi datorii la bănci, de 1,8 milioane de lei.

Strângător s-a dovedit şi consilierul P.D.L., Vasile Iorga, care a trecut în declaraţia de avere două terenuri intravilane, unul agricol, două case şi un apartament, două autoturisme, conturi de 33.500 de euro şi 208.000 de lei. Are, însă, şi datorii de 35.000 de euro.

Consilierul Ion Mincă nu este nici pe departe atât de bogat pe cât crede lumea. Are o casă în Mangalia şi un apartament, proprietatea soţiei, în Brăneşti. În afară de bijuterii, tablouri şi ceasuri, estimate la 20.000 de euro, Mincă nu mai declară alte averi.

Tot în categoria consilierilor fără multe averi de declarat îl putem încadra pe Levent Beghim, care nu are decât un autoturism şi venituri numai din indemnizaţia de consilier local.

Un alt consilier a cărui declaraţie de avere este aproape fără însemnări este Paul Foleanu, care nu are nici terenuri, nici case, nici autoturisme, nici conturi, dar nici datorii. Are doar venituri din salarii – ca fost director la S.C. Neptun Olimp şi din indemnizaţia de consilier. Nici avocatura nu i-a adus prea multe satisfacţii profesionale lui Foleanu, care anul trecut a câştigat numai 2.800 de lei.

Observator.ro, Miercuri, 17.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply