Pericolul din alimentele sănătoase: Fructele şi legumele cu cele mai multe pesticide

0
594

Lista fructelor şi a legumelor cu cele mai multe pesticide, realizată în  fiecare an de o agenţie nonprofit din Statele Unite ale Americii, oferă o nouă  perspectivă asupra unor alimente considerate printre cele mai sănătoase din  consumul zilnic.                    

Legumele si fructele ne fac mai optimisti

“Duzina murdară”, care face parte din Ghidul anual al cumpărătorului  pentru pesticidele din produse, realizat de agenţia Environmental Working Group  (EWG), este selectată dintr-un număr de 48 de alimente populare,  scrie Huffington Post.

Chiar şi după spălare, 67 la sută din mostrele de produse au conţinut  reziduuri de pesticide, potrivit informaţiilor analizate de EWG.

Pesticidele au legătură cu numeroase riscuri de sănătate,  în special cu problemele de dezvoltare care apar la copii. De  asemenea, pot tulbura sistemul hormonal al organismului, potrivit Agenţiei  americane de protecţie a mediului.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/pericolul-din-alimentele-sanatoase-fructele-si-legumele-cu-cele-mai-multe-pesticide_77103.html#ixzz2RPWvuyVS


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply