Proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter

0
633

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut vineri o întâlnire cu agenţii economici care deţin active în zona limitrofă lacurilor şi plajelor din staţiunile Neptun şi Jupiter.

În cadrul discuţiilor desfăşurate la Casa de Cultură, reprezentanţii municipalităţii au prezentat un proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter, care ar urma să fie pus în aplicare până la data de 1 iunie. Potrivit declaraţiilor edilului, proiectul este conceput sub forma unui parteneriat public-privat şi are în vedere reamenajarea zonei cuprinse între limita plajei şi lacurile din Neptun şi Jupiter.

Conform documentului iniţiat de administraţia publică locală, în acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar, la a cărui realizare vor contribui atât CL Mangalia, cât şi agenţii economici din zonă. Astfel, se vor folosi materiale speciale pentru pavaj şi spaţii publice, faţadele clădirilor vor fi decorate într-o notă comună, se vor instala băncuţe şi vegetaţie specifică locurilor de promenadă.

Amplasarea tarabelor şi chioşcurilor va fi interzisă, aleile pietonale din apropierea lacurilor vor fi acoperite cu lemn, se vor construi pontoane pentru accesul turiştilor şi se va institui o zonă de protecţie în jurul lacurilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primarul a subliniat că între lacuri şi mare se pot realiza doar construcţii fără etaj, iar aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică se va face în baza unui program prestabilit.

“Pentru a crea un aspect plăcut în perimetrul dintre lacuri şi mare, se pot instala jocuri de lumini şi fântâni arteziene, spaţii pentru copii sau alte elemente de atracţie turistică, potrivit conceptului urbanistic unitar”, a menţionat primarul.

El a spus că deţinătorii de active, din zonă, trebuie să fie investitori serioşi pentru a participa la implementarea acestui proiect.

Agenţii economici au agreat propunerea municipalităţii, însă au atras atenţia că şi hotelierii trebuie să se implice în modernizarea staţiunilor, în primul rând prin igienizarea şi ecologizarea activelor deţinute.

Vineri, 22 februarie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply