Proiecte preluate: Ieşenii vor solarii ca la Constanţa

0
690

Ieşenii vor solarii ca la Constanţa

Vicepreşedintele CJC, Cristian Darie: „Lansăm de la Constanţa, către ministerele de la Bucureşti, provocarea de refacere a livezilor printr-un program naţional”.

PROGRAME

Programele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unice la nivel naţional – “Consumăm produse româneşti“, refacerea livezilor dobrogene şi înfiinţarea perdelelor de protecţie a culturilor şi a drumurilor judeţene – sunt dorite de agricultorii din mai multe judeţe ale ţării.

Ignoraţi de autorităţile centrale în perioada 2008-2012, reprezentanţii CJC au luat, an de an, din bugetul propriu sursele financiare necesare pentru susţinerea acestor programe. Dacă la partea de împăduriri, costurile au fost reduse semnificativ după înfiinţarea pepinierelor de salcâmi, la solarii şi livezi, sumele au continuat să fie ridicate. Numai că resursele financiare limitate nu au permis CJC să dezvolte astfel de proiecte la adevărata lor capacitate.

Reuşita programelor a ajuns şi la agricultorii din alte judeţe, care au început să se intereseze şi chiar să solicite sprijinul CJC. „Până acum, cei de la Bucureşti nu au înţeles efectele pozitive ale acestor programe. Preluarea lor la nivel naţional ar fi însemnat găsirea unor resurse financiare mult mai bune ca ale CJC, care ar fi putut extinde atât programul de solarii, cât şi cel de împăduriri”, a declarat vicepreşedintele CJC, Cristian Darie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiți continuarea articolului în Telegraf Online, Joi, 14 Februarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply