Căpuşe PDL la Neptun-Olimp

0
667

farmec.ro

Salarii nesimţite, concedii gratuite

Căpuşe PDL la Neptun-Olimp

Directorul executiv al SC Neptun-Olimp SA, Cătălin Caracostea: “Deşi au fost ocupate în permanenţă cu turişti, în evidenţele contabile ale vilelor din Olimp nu există niciun fel de documente în acest sens”.

SUGATIVELE BUGETARE

Căpuşa – Insectă parazită care se înfige în pielea animalelor sau a oamenilor şi se hrăneşte cu sânge. În varianta adaptată vremurilor pe care le trăim definiţia ar arăta cam aşa: politician parazit, de culoare portocalie, care se înfige în bugetul naţional sau european, pentru a-şi satisface foamea de bani. În primăvara şi în vara acestui an, televiziunile naţionale au umplut jurnalele cu ştiri despre căpuşe. Vorbeau atât despre insectele parazite, dar şi despre căpuşele politice portocalii care în ultimii opt ani s-au hrănit cu banii românilor.

Umflaţi până aproape de limită, portocaliii au fost foarte greu de îndepărtat. România a dat primele semne de vindecare când marile căpuşe au fost îndepărtate de sursa de alimentare. De exemplu, plecarea Elenei Udrea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a scos la iveală găurile date de căpuşele mai mici instalate de Udrea la conducerea diverselor societăţi pe care ministerul le avea în subordine. Una dintre acestea este şi societatea Neptun-Olimp SA, acolo unde sifonarea banilor publici s-a făcut fără nicio jenă. În timp ce românii strigau în faţa Guvernului că îşi vor salariile sau pensiile reîntregite, la Neptun-Olimp, un tânăr avocat pedelist din Mangalia, Paul Foleanu, ocupa funcţia de director al societăţii, care, pentru numai 12 angajaţi, avea un fond de salarii de 140.000 de lei lunar. Cu alte cuvinte, salariul mediu era de peste 12.000 de lei pe lună.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Aceasta era austeritatea lui Băsescu, Boc şi Ungureanu. La aceste salarii nesimţite, aşa cum le-a catalogat chiar fostul premier Emil Boc, dar care nu a luat nicio măsură pentru a nu o deranja prea tare pe Udrea, angajaţii societăţii Neptun-Olimp aruncau cu banii românilor pe fel şi fel de scumpeturi: şampanii Dom Perignon, ceasuri de colecţie, vinuri vechi, sau, de ce nu, pe sute de mii de flayere pe care nu le-a văzut niciodată vreun angajat.

DACĂ ESTE MOCA, CU PLĂCERE

Potrivit noului director al societăţii, Cătălin Caracostea, tânărul Foleanu făcea tot ce dorea la Neptun-Olimp pentru că avea girul Elenei Udrea. Cum? Prin reprezentanţii MDRT din Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii. „Ana Maria Topoliceanu, mâna dreaptă a Elenei Udrea, împreună cu Veronica Tronaru şi Paul Foleanu aveau majoritatea voturilor din CA, astfel că voturile împotrivă ale lui Mihai Voicu şi Dragoş Călin, reprezentanţii SIF Transilvania, nu aveau nicio importanţă.

Cele trei, cărora li s-a alăturat şi Ioan Negrea, au supervizat şi au supravegheat ca falimentul Neptun-Olimp SA să decurgă cum trebuie şi în beneficiul cui trebuie”, a declarat noul director al Neptun-Olimp, Cătălin Caracostea.

Căpuşele-locotenent ale Udrei, pe lângă banii cu nemiluita încasaţi doar pentru că duceau societatea de râpă, au beneficiat şi de concedii în vilele de protocol aparţinând Neptun-Olimp. Pentru că fuseseră înlăturate de la sursa de “sânge”, Ana Maria Topoliceanu, Veronica Tronaru şi alte două căpuşe ale Elenei Udrea au avut parte în 2012 de concedii ceva mai reduse în vilele de protocol.

În lunile iunie şi iulie, Ioan Negrea a avut vilele Atena, Hera şi Artemis rezervate pentru “protocol”. În perioada 6-15 august, Oana Sachelari de la MDRT s-a bucurat pe banii statului de luxul din vila Afrodita. În perioada 1-14, Veronica Tronaru şi-a rezervat vila Atena, tot pe bani statului. Pentru că nu se bronzase destul, Veronica Tronaru a mai venit încă două zile la mare, tot pe banii românilor, având la dispoziţie aceeaşi vilă Atena.

Mihaela Benea de la MDRT a simţit nevoia de relaxare şi a venit pe litoral în perioada 7-10 septembrie, dar a avut nevoie de două din vilele de protocol, Afrodita şi Artemis. Probabil că familia ei era ceva mai numeroasă. Toate aceste mocangeli sunt cuprinse într-un raport consistent al corpului de control al MDRT, pe care îl aşteptăm cu nerăbdare să fie publicat, pentru a vă putea prezenta şi alte metode de sifonare a banului public.

Robert NENCIU, Telegraf, Luni, 19 Noiembrie 2012.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply