La Mangalia, referendum pe 9 decembrie, în problema gazelor de şist

0
670

Consilierii locali au aprobat – cu excepţia a 2-3 puncte de pe ordinea de zi ce au fost retrase – toate proiectele propuse în şedinţa ordinară care tocmai s-a încheiat la primărie, ba, chiar şi alte 15 „suplimentare“. Printre altele, consilierii locali au votat un proiect privind majorarea de la 50 la 70 de lei a valorii tichetului social pentru apă şi medicamente, acordarea de locuinţe sociale unor familii cu venituri reduse, precum şi eliminarea taxei de căsătorie pentru cetăţenii municipiului Mangalia. Totodată, s-a decis prelungirea hotârârilor anterioare, prin care se stabilea acordarea de drepturi băneşti cadrelor didactice care fac naveta.

În cadrul şedinţei, s-a mai votat Regulamentul de Funcţionare a Consiliului Local Mangalia, trecerea lacurilor Neptun în administrarea ADPP şi a Căminului de Bătrâni în administrarea Serviciului Social. Consililierii au aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din aparatul de specialitate al primarului şi al serviciilor publice de interes local subordonate CL pentru anul 2013.

Printre punctele suplimentare de pe ordinea de zi, care a trecut, cu majoritate de cvorumul celor 13 consilieri prezenţi la şedinţă, s-a numărat şi cel al demarării unui referendum privind gazele de şist ce ar urma să fie exploatate în zona de sud a litoralului. Consilierii au fost de acord ca acest referendum să aibă loc pe 9 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, pentru a diminua, spun aceştia, costurile ce le-ar presupune un astfel de scrutin.

Editia de Sud, 28 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply