Octombrie este luna prevenţiei cancerului la sân!

0
736

Octombrie este luna roz sau luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.

Riscul ca o femeie cu varsta curpinsa intre 30 si 40 de ani sa afle ca sufera de cancer este de aproximativ 1 la 250, iar pentru doamnele de 40 si 50 de ani sansele de imbolnavire sunt de 1 la 70.

Cauza exacta a aparitiei cancerului mamar este necunoscuta, insa modul de actionare al afectiunii a fost deseori descris de specialisti: acesta consta in cresterea anormala a celulelor de pe marginea ductelor si lobulilor unui san, urmata de raspandirea in interior, in tesuturile invecinate si in alte organe.

Intr-un stadiu incipient, cancerul mamar este adesea depistat printr-o mamografie, inainte de a fi aparut orice fel de simptom. Ulterior, specialistii determina stadiul cu ajutorul informatiilor furnizate de teste precum biopsia ganglionilor axilari, analize sangvine, scintigrafia osoasa si radiografii. Stadiul cancerului este unul dintre cei mai importanti factori in functie de care se decide cel mai potrivit tratament pentru suferinda.

In fiecare an, aproximativ 6000 de femei din Romania sunt diagnosticate cu acest tip de cancer, numar care poate fi redus drastric daca boala este descoperita in faza incipienta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pune-ţi sănătatea ta pe primul loc şi fă un control de rutină pentru a te asigura că nu ai niciun fel de problemă. În plus, fii solidară cu milioanele de femei din lume care suferă de aceasta afecţiune şi implică-te în campaniile de prevenţie a cancerului mamar!

Citiţi articolul integral pe site-ul depici.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply