Datoria Callatis Therm către Enel, "stinsă" de Consiliul Local Mangalia

0
648
Locuitorii de la blocurile-turn riscau să rămână fără apă rece

Datoria Callatis Therm către Enel, "stinsă" de Consiliul Local Mangalia

Consilierii mangalioţi au fost convocaţi, ieri-după amiază, în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind înscrise 3 puncte. Dintre acestea, unul s-a referit la o rectificare bugetară. Iniţial, s-a discutat despre 2,3 milioane de lei, bani care să acopere subvenţia la preţul pentru gigacalorie.

S-a discutat aprobarea unei suplimentări la capitolul asigurării fondurilor pentru combustibil, aşa cum prevede legea, însă au existat discuţii între secretarul primăriei şi directorul economic din cadrul primăriei, concluzionându-se că documentele nu sunt puse la punct. Prin urmare, a fost aprobată numai suma de 230 mii lei noi, care să acopere o factură a Enel, la care este restanţieră firma de termoficare Callatis Therm, au precizat, pentru Replica de Constanţa, consilierii din Manngalia.

Conform acestora, banii vor fi viraţi direct către Enel. Dacă nu ar fi achitată această restanţă, ar exista riscul ca în blocurile-turn din Mangalia să fie întreruptă furnizarea apei reci. Motivul: hidrofoarele – instalaţiile care asigură presiunea necesară în reţeaua de distribuţie a apei – se află în punctele termice ale Callatis Therm, au mai explicat consilierii.

Restul banilor, reprezentând suma iniţial vehiculată, ar urma să reprezinte subiect de dezbatere într-o viitoare şedinţă de consiliu. Alt punct pe ordinea de zi s-a referit la proiectul cu fonduri europene al Grupului de explorări subacvatice şi speologie Bucureşti, care propune ca în zona sitului Natura 2000, în care este inclus şi lacul dintre Saturn şi Venus, să fie amenajate pontoane şi puncte de observaţie a păsărilor din zonă. Proiectul a trecut pe jumătate, în sensul că nu au fost aprobate toate pontoanele propuse, au menţionat aleşii locali mangalioţi.

Alexandra ANTON, Replica, 27 iulie 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply