Cristian Radu a depus jurământul. Consiliul Local Mangalia, constituit cu “sughiţuri”

0
760
Fostul candidat independent va face echipă cu pesedistul Bogdan Maganu.
 

Spre dezamăgirea unora, începând de ieri, viceprimar al municipiului Mangalia este Bogdan Maganu. El a fost ales de consilierii locali după o primă şedinţă de constituire a CL Mangalia desfăşurată cu incidentele de rigoare. Spunem asta pentru că aleşii locali mangalioţi ne-au obişnuit, din mandatul 2008-2012, cu scene de nervi, lovituri sub centură şi… chiar sughiţuri de neputinţă. Chiar dacă echipa CL s-a mai împrospătat, de remarcat că sunt destui care îşi continuă mandatele anterioare, cu excepţia lui Constantin Filimon şi a lui Paul Foleanu. Filimon a avut surpiza de a constata că PSD l-a exclus din rândurile sale, prin urmare a pierdut mandatul. A urmat şi o altă retragere, următorul pe lista de supleanţi din partea PSD fiind Marian Guţă.

În privinţa lui Paul Foleanu, comisia de validare a anunţat că: În urma analizării dosarelor, se constată că îndeplinesc condiţiile de validare 18 consilieri locali. În cazul lui Paul Foleanu, nu sunt întrunite condiţiile de validare, întrucât, în urma raportului întocmit de ANI, acesta a fost declarat incompatibil cu funcţia de consilier local – dosar din 2011.

Evident că Foleanu a protestat, el declarând: Comisia de validare a judecat mandatul meu fără a fi în posesia tuturor evenimentelor care arată că temeiul legal în baza căreia s-a pronunţat acea hotărâre judecătorească, nu mai există, şi anume că acea lege a fost declarată neconstituţională, deci acel act este nul de drept. O pun la dispoziţia comisiei şi cer reexaminarea dosarului meu.

În zadar însă, invalidarea mandatului a fost pecetluită, spre încântarea lui Claudiu Tusac, aflat şi el în sală. Amintim că social-democratul Tusac a renunţat la mandatul de consilier, sperând că va candida la Parlament, iar totodată i-a plătit, în şedinţa de ieri, şi o poliţă lui Filimon.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bogdan Maganu, viceprimar.

Acestea fiind spuse, iată şi componenţa CL Mangalia: Vasile Iorga, Linica Stan, Laura Cârlan, Lucian Popescu, Levent Beghim (PDL), Ghiulgiean Membulat, Gheorghe Mazâlu, Dănuţ Moldovan, Bogdan Maganu, Marian Guţă, Ion Petcu (PSD), Sorin Andrei, Cristian Drăgan, Leonard Tănase, Vasile Olan (ACD), Ion Mincă (PRM), Marin Ciocîia şi Ştefan Bociog (PPDD). În prezenţa prefectului Bogdan Huţucă, a deputatului PNL Gheorghe Dragomir, a altor liberali din judeţ, a colegilor şi a cetăţenilor curioşi să asiste la eveniment, a depus jurământul şi noul primar al Mangaliei, Cristian Radu.

Acesta a declarat, presei: Vin cu gânduri bune, îmi doresc normalitate, linişte în oraş, să nu mai fie disensiuni, să nu mai avem orgolii şi să ne apucăm de treabă. Sunt foarte multe lucruri de făcut: în primul rând avem litoralul. Sunt deja turişti pe litoral şi trebuie să igienizăm litoralul, să mascăm acele clădiri abandonate (…) Îmi doresc ca turiştii să rămână în Mangalia, nu doar să o tranziteze şi să se oprească în Bulgaria sau Turcia.

Alexandra ANTON, Replica, 3 iulie 2012. (Fotografiile: Replica).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply