Şedinţa de constituire a Consiliului Local: Doi aleşi nu au intrat în consiliu: Filimon, exclus din PSD, Foleanu invalidat!

0
808

farmec.ro
carturesti.ro%20

Şedinţa de validare a Consiliului Local Mangalia, care s-a desfăşurat luni, 2 iulie, începând cu orele 10.00 în sala de şedinţe a primăriei nu a fost lipsită de surprize. Comisia de validare, formată din Leonard Tănase (preşedinte), Dănuţ Moldovan (secretar) şi Marian Guţă (membru) nu a validat unul dintre consilieri.

Este vorba despre alesul PDL, Paul Foleanu, care a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, comisia luând decizia să-l învalideze. „Este un abuz ceea ce s-a întâmplat astăzi. Este anormal ca PDL să fie vitregit de un consilier. Comisia de validare nu deţine toate documentele necesare şi nici nu a fost de acord să-mi analizeze actele care dovedesc faptul că decizia de incompatibilitate ce mi-a fost atribuită este nulă de drept. Consiliul Local Mangalia începe un nou mandat cu un abuz grosolan, fiind vorba de o mascaradă regizată dinainte. Voi depune la CIC documentele care nu au fost studiate de către comisie şi voi demonstra că pot exercita în mod legal un mandat de consilier“, a declarat Paul Foleanu.

Şedinţa de constituire a Consiliului Local a fost condusă, aşa cum prevede legea, de către decanul de vârstă al aleşilor, Gheorghe Mazâlu, asistat de către cei mai tineri colegi, Ştefan Bociog şi Cristian Drăgan.

O altă „surpriză“ a fost aceea a anunţării excluderii din PSD a lui Constantin Filimon, care, în absenţa adeverinţei de membru al partidului, nu a fost validat. „Mă voi adresa instanţei, deoarece nu mi s-a adus la cunoştinţă faptul că am fost exclus din PSD, abia astăzi auzind că m-au eliminat din partid încă de pe 30 iunie“, a spus Constantin Filimon.

În noua sa formulă, Consiliul Local Mangalia este format din următorii 18 aleşi: Vasile Iorga, Linica Stan, Laura Cârlan, Lucian Popescu, Levent Beghim (PDL), Ghiulgiean Membulat, Gheorghe Mazâlu, Dănuţ Moldovan, Bogdan Maganu (ales viceprimar al Mangaliei), Marian Guţă, Ion Petcu (PSD), Sorin Andrei, Cristian Drăgan, Leonard Tănase, Vasile Olan (ACD), Ion Mincă (PRM), Marin Ciocîia şi Ştefan Bociog, (PPDD).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A urmat depunerea jurământului de către noul primar Cristian Radu care a spus că prioritare pentru el sunt căldura şi reabilitarea staţiunilor.

Vezi si galeria foto pe Editia de Sud, 2 iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply