Consiliul Local Mangalia începe mandatul cu scandal

0
705

Şedinţa de constituire a consiliului local Mangalia ce a avut loc ieri dimineaţă, începând cu ora 10.00, s-a desfăşurat, aşa cum era de aşteptat, şi cu un mic scandal. Astfel, ieri, au fost validaţi doar 18 consilieri din cei 19 aflaţi de listă, iar Constantin Filimon a fost înlocuit, din start, cu un alt pesedist, Eugen Marin Guţă.

„Începeţi mandatul cu hoţii“
Încă de înaintea constituirii comisiei de validare, fostul viceprimar cu atribuţii de primar, Constantin Filimon, ştiind probabil ce va urma, a simţit nevoia să facă o precizare. Prefectul Huţucă i-a solicitat acestuia să aştepte, totuşi, până ce comisia de validare analizează dosarele tuturor pretendenţilor la scaunul de consilier. Reîntoarsă în sală, comisia de validare formată din Leonard Tănase (preşedinte), Dănuţ Moldovan (secretar) şi Marian Guţă (membru) a decis că unul dintre consilieri, respectiv Filimon, nu poate fi validat pentru că nu mai face parte din partidul pe ale cărui liste a candidat. În replică, Filimon spune că a fost „sacrificat” de PSD şi dat afară din partid pe 30 iunie pentru ca scaunul să fie ocupat de altcineva. Acesta a menţionat că se va adresa instanţei pentru că a fost informat cu privire la excluderea din partid abia în cursul dimineţii de ieri.

„Tu nu vezi că vor să vă lase din start fără un consilier?“

O altă „bombă” lansată, ieri, de comisia de validare a fost cea privind invalidarea consilierului PDL, Paul Foleanu. Aceasta şi-a motivat decizia aducând în discuţie dosarul 431 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care democrat-liberalul a fost declarat incompatibil.

Foleanu a ţinut să precizeze că decizia comisiei reprezintă un „abuz grosolan”, menţionând că aceasta nu a ţinut cont de faptul că legea la care se face referire în dosar a fost declarată neconstituţională.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Comisia de validare a judecat invalidarea mea fără a ţine cont de faptul că acea lege a fost declarată neconstituţională. A analizat documentele venite doar dintr-o parte. Eu am aici toată documentaţia care dovedeşte că nu sunt incompatibil. Conform legii această comisie nu mă poate invalida decât în cazul în care se dovedeşte o fraudare a alegerilor sau în cazuri de incompatibilitate. Ceea ce faceţi dumneavoastră este un abuz grosolan. Noi am vrut să începem mandatul cu bine şi am arătat disponibilitate de colaborare faţă de domnul primar şi de ceilalţi consilieri, dar se pare că nu se poate”, a declarat Foleanu.

Aflat într-o situaţie similară, Constantin Filimon a ţinut să precizeze: „Tu nu vezi că vor să vă lase fără un consilier din start? Iar vreţi să conduceţi oraşul în golăneală. Începeţi mandatul cu hoţii”.

Concret, ieri au fost validaţi următorii 18 consilieri: Andrei Sorin, Levent Beghim, Ştefan Bociog, Marin Ciocâia, Laura Cârlan, Vasile Iorga, Cristian Drăgan, Marin Eugen Guţă, Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Ghiulhan Membulat, Ion Mincă, Dănuţ Moldovan, Vasile Olan, Ion Petcu, Linica Stan şi Leonard Tănase.

Ulterior, aceştia au depus, pe rând jurământul. Momentul a fost urmat de depunerea jurământului de către primarul ales la scrutinul din 24 iunie, Radu Cristian.

 

În plus, tot în cadrul şedinţei de ieri a fost ales presedintele viitoarelor şedinţe de CL pe trei luni în persoana lui Gheorghe Mazâlu. De asemenea, cu 12 voturi pentru şi cinci împotrivă, pesedistul Bogdan Maganu a fost ales vicele municipiului Mangalia.

„Vreau normalitate şi linişte“
Cu privire la modul în care desfăşurarea acestui mandat, noul primar, Cristian Radu a declarat că îşi doreşte „normalitate şi linişte”. Mai mult, el a spus că va încerca să aibă o colaborare bună cu vicele pesedist şi a negat speculaţiile potrivit căror a semnat deja adeziunea de trecere la PNL.

„Vreau normalitate şi linişte. Îmi doresc să nu mai avem orgolii şi să lansăm astfel de ambiţii personale pentru a ne putea apuca de treabă. Avem foarte multe lucruri de făcut. Trebuie să igienizăm litoralul, să ne mobilizăm pentru că deja sunt foarte mulţi turişti pe litoral. Aceasta este prioritatea zero. Trebuie să dăm o altă faţă staţiunilor pentru ca turişti să rămână în Mangalia, nu să treacă pe aici doar că să ajungă pe litoralul bulgăresc sau turcesc. Nu ştiu câţi bani avem pentru a face asta. Abia am ajuns la primărie, însă ne vom adapta, indiferent de situaţie”, a declarat Radu.

Întrebat cum crede că va colabora cu noul viceprimar, Radu a replicat: „Este decizia consiliului local. Ei au votat şi nu cred că vor exista probleme pentru că eu am o colaborare bună cu toată lumea. Nu avem timp de disensiuni. Avem de soluţionat mai multe probleme. Exista problema cu apa caldă. Mai mult de atât, mai sunt patru luni de zile şi vine iar frigul. Soluţia pentru această problemă o avem deja, trebuie ca serviciu de furnizare a agentului termic să se întoarcă la primărie. Însă, înainte ca acest lucru să se întâmple, trebuie să urmăm câţiva paşi”.

Menţionăm că, pe lângă reprezentanţii şi angajaţii administraţiei locale Mangalia, la eveniment au participat şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, însoţit de câţiva colegi de partid, precum şi preşedintele PSD Mangalia, Claudiu Tusac.

Alexandra BĂLAN, Cuget Liber,  Marti, 03 Iulie 2012. (Foto: Cuget Liber).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply