Drept la replică al DMHI

0
712

Conducerea SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA ne-a transmis la redacţie un drept la replică faţă de două articole publicate pe site-ul www.observator.ro şi în ediţia tipărită a ziarului Observator, pe 18, respectiv 19 iunie a.c., sub titlurile „Angajaţii din Şantierul Daewoo Mangalia, momiţi cu 100 lei să voteze PDL la alegerile de duminică“, respectiv „Cum se cumpără voturile la Mangalia“. Întrucât dimensiunea dreptului la replică o depăşeşte cu mult pe cea a spaţiului editorial disponibil, dar şi pe cea solicitată, vom reda cele mai edificatoare pasaje din cererea semnată de directorul Diviziei Resurse Umane şi Afaceri Generale, Mihai Andrei:

„SC DMHI SA dezminte informaţiile publicate în ziarul Observator de Constanţa, potrivit cărora în data de 18.06.2012 reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal s-au deplasat la sediul societăţii noastre şi i-au obligat pe salariaţi să semneze adeziuni la partid în schimbul sumei de 100 lei. Contrar afirmaţiilor din articolele mai sus menţionate, SC DMHI precizează faptul că pe teritoriul societăţii nu s-a desfăşurat nicio activitate cu caracter politic şi nici un reprezentant al partidului sus menţionat nu a vizitat societatea noastră în perioada 18-19.06.2012.

În acest sens precizăm că de la data înfiinţării sale şi până în prezent, SC DMHI SA a manifestat o totală independenţă faţă de orice formă de politică şi nu a fost implicată în nici un moment în acţiuni cu caracter politic sau electoral, cu atât mai mult cu cât, în Regulamentul Intern al societăţii este prevăzut în mod clar şi fără echivoc faptul că „salariaţii societăţii au obligaţia să nu organizeze sau să participe la acţiuni politice în companie sau să răspândească manifeste politice sau electorale în interiorul acesteia“.

Mai mult, regulile de acces în incinta societăţii noastre sunt foarte stricte, fiind reglementate de proceduri interne bine definite, în condiţiile în care DMHI, prin poziţionarea şi obiectul său de activitate se află sub incidenţa Codului Internaţional pentru Securitatea Navelor şi Facilităţilor Portuare. Astfel, accesul efectiv în incintă se realizează numai după aprobarea de către departamentul responsabil şi evidenţierea în registre speciale a persoanelor şi autovehiculelor care pătrund pe teritoriul DMHI. Ori, din verificarea acestor registre, s-a constatat că în perioada 18-19.06.2012 nici o persoană la care se face referire în cele două articole nu a vizitat DMH.

Dacă astfel de acţiuni ar fi avut loc cu adevărat pe teritoriul societăţii, angajaţii nostri ar fi sesizat cu precădere atât conducerea executivă a societăţii, cât şi reprezentanţii sindicatului reprezentantiv la nivel de unitate , lucru care însă nu sa întâmplat, nefiind înregistrată nicio plângere în acest sens…“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Editia de Sud, Vineri, 22 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply