Senatorii au respins interzicerea exploatării gazelor de şist

0
680

Proiectul a fost iniţiat de mai multi deputaţi PSD: Adrian Solomon, Victor Cristea, Eugeniu Radu Coclici, Dorel Covaci, Ioan Damian, Sonia Maria Drăghici, Florin Paslaru, Ioan Sorin Roman, Lucreţia Roşca şi Sorin Constantin Stragea.

Senatorii au respins, joi, proiectul de lege prin care se interzicea exploatarea gazelor de şist, se arată într-un comunicat remis TVRinfo.ro.

Decizională este Camera Deputaţilor.

“Propunere legislativă privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică” a fost respinsă, se arată şi pe site-ul Senatului.

În expunerea de motive, iniţiatorii au scris că metodele folosite pentru exploatarea gazelor de şist afectează mediul, iar din cauza volumului mare de apă care urmează să fie utilizat sursele de apă vor seca.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Propunerea legislativă a primit aviz negativ şi din partea Comisiei pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului.

Articolul integral poate fi citit aici: http://www.tvrinfo.ro/senatorii-au-respins-interzicerea-exploatarii-gazelor-de-sist_17610.html  (21-22 iunie 2012).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply