Campania se încheie în această noapte (Joi, 7 iunie a.c.) [video]

0
1575

Campania electorală pe televiziuni şi radio-uri se încheie astăzi la miezul nopţii. Posturilor publice şi private de radiodifuziune şi de televiziune le este interzis prin lege, cu 48 de ore înainte de ziua votării, să prezinte comentarii privind campania electorală, să invite sau să prezinte candidaţi în programe.

Radiourile şi televiziunile nu vor mai putea difuza de astăzi de la miezul nopţii programe în care sunt invitaţi candidaţi sau reprezentanţi ai partidelor. Există şi excepţii: cele în care candidaţilor li se acordă dreptul la replică, doresc să prezinte sondaje de opinie sau să difuzeze spoturi de publicitate electorală.

În cazul nerespectării acestor limitări, faptele se constată şi sancţiunile se aplică de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. Instituţia se poate sesiza din oficiu sau poate fi sesizată de către cei interesaţi. De asemenea, în ziua votării sunt interzise: prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne, înainte de închiderea votării; comentarii referitoare la competitorii electorali; îndemnuri de a vota sau de a nu vota un candidat ori candidaturile depuse de competitorii electorali.

Pe parcursul campaniei electorale care a început pe 11 mai, accesul candidaţilor este gratuit atât pe posturile publice, cât şi pe cele private. Posturile care doresc să se implice în campanie pot oferi accesul candidaţilor în emisiunile electorale şi în emisiunile de dezbatere electorală în condiţiile legii.

De asemenea, în emisiuni informative pot fi difuzate programe privind activităţile de campanie, cât şi elemente referitoare la tehnica votării şi sistemul electoral”, a transmis CNA, cu ocazia publicării regulamentului campaniei electorale. Legea prevede că, în campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprime opiniile, în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale – sâmbătă, 9 iunie, la ora 7.00 – prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.400 lei la 2.000 lei.

Sursa: The Money Channel, 07 iun 2012, 23:01.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply