Zanfir Iorgus: „Mangalia va avea un Oficiu Local de Turism“

0
926

Unul dintre proiectele pe care Zanfir Iorguş le are în vedere pentru Mangalia, în eventualitatea în care va câştiga funcţia de primar, este menit să contribuie la revigorarea turismului în sudul litoralului. Astfel, Iorguş îşi propune înfiinţarea Oficiului Local de Turism, instituţie locală de tip regie ce se va afla în subordinea Consiliului Local Mangalia. Acest organism se va ocupa de toate staţiunile Mangaliei, va avea un buget propriu, cheltuieli proprii şi cu următoarele competenţe: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp.

„Turismul este, alături de Daewoo Mangalia, unul dintre pilonii care susţin viaţa economică a oraşului. Patru ani s-a stagnat la acest capitol, primăria nereuşind să acceseze alte fonduri europene în afara celor trei proiecte lăsate de mine, dar şi acelea finalizate cu foarte mare greutate: Portul Turistic, Cordonul Saturn Venus şi Reabilitarea Lacurilor de la Neptun. Turismul trebuie condus şi gestionat de profesionişti. Numai cu ajutorul proiectelor europene mai putem recupera timpul pierdut de o administraţie care, patru ani, nu a făcut nimic în plus faţă de ce am reuşit eu să fac”, a spus Zanfir Iorguş.

Cum va fi ajutată comunitatea locală
Potrivit lui Iorguş, obiectivele Oficiului Local de Turism sunt următoarele: elaborarea şi punerea în practică a strategiei şi a politicilor comunităţii locale în sectorul turistic, iniţierea şi gestionarea programelor de dezvoltare în parteneriat cu resurse guvernamentale, cele europene, intercomunitare şi cele public-private. De asemenea, activitatea reprezentanţilor Oficiului se va axa pe dezvoltarea învăţământului profesional turistic de bază, astfel încât toţi tinerii să aibă de la început şansa unei cariere solide. Pentru ca acest punct să se poată realiza, Oficiul va încheia un parteneriat cu o instituţie de învăţământ turistic cu recunoaştere europeană.

Articolul integral, in cugetliber.ro, marti, 08 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply