Demagogie electorală: Tusac face referendum în ziua alegerilor să rezilieze contractul cu finul lui

0
700
Iorguş e de acord, Radu crede că este ilogic.

Primarul Mihai Claudiu Tusac vrea să demareze referendum pentru rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callatis Therm SA, cea care a ţinut în frig locuitorii oraşului în iarna 2011-2012. Dacă va întruni condiţiile tehnice stabilite de lege, pe 10 iunie 2012, locuitorii municipiului Mangalia vor fi aşteptaţi la urne pentru a răspunde cu DA sau NU la întrebarea Sunteţi de acord cu rezilierea contractului cu S.C. Callatis Therm SA? Pentru asta însă este nevoie de acordul Prefecturii Constanţa, care la acest moment analizează documentaţia prinvind organizarea referendumului.

“Primarul susţine că proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului nu a fost votat în Consiliul Local, de aici generându-se un întreg scandal. Pentru că nu a găsit înţelegere la Consiliul Local, primarul vrea să organizeze referendum, iar noi, împreună cu reprezentanţii Biroului Judeţean nr. 14, analizăm aceste aspecte. Dacă reuşeşte să întrunească toate condiţiile tehnice, privind asigurarea buletinelor de vot, atunci nu vor fi probleme”, a declarat subprefectul Aidun Curt-Mola. Cât priveşte redactarea buletinelor de vot, menţionăm că investiţia o va suporta exclusiv administraţia locală din sudul litoralului.

Primarul Mihai Claudiu Tusac a explicat iniţiativa sa: “De la revenirea în primărie am anunţat intenţia mea de a rezilia contractul cu această societate şi să cer daune în valoare de 5 milioane de euro, bani ce urmează a fi împărţiţi locuitorilor municipiului Mangalia care au înregistrat pagube materiale din cauza frigului (igrasie, pereţi afectaţi, îmbolnăviri etc.). Mă voi asigura personal ca cei care v-au ţinut în frig iarna trecută să plătească pentru acest lucru, iar cetăţenii municipiului Mangalia să fie despăgubiţi”.

El a subliniat că este foarte important ca mangalioţii să înţeleagă importanţa votului lor liber exprimat pe această temă: “Este deosebit de important să veniţi în număr cât mai mare la referendum şi să votaţi pentru rezilierea contractului, astfel încât să am toate argumentele juridice pentru a cere acest lucru. Cât timp am fost primarul dumneavoastră în Mangalia a fost căldură. Într-o campanie politică murdară şi criminală, adversarii mei au plănuit din timp tăierea căldurii şi continuă să mă învinovăţească, evitând intenţionat să amintească faptul că tot ei sunt cei care au semnat contractul din 2003 şi au dat aproape pe gratis sistemul de încălzire al oraşului unei firme private. De ce altfel m-ar fi suspendat în prag de iarnă, în mijlocul lui noiembrie 2011 şi nu m-au suspendat vara, în august, mai ales că a doua oară am fost suspendat pentru aceleaşi motive ca şi prima dată, a completat şeful administraţiei locale”.

Deputatul PDL Zanfir Iorguş şi contracandidatul lui Tusac la alegerile din 10 iunie susţine că: “Mă bucur că i-a venit lui Tusac mintea la cap în ultima clipă, în al 12-lea ceas şi că, sub presiunea cetăţenilor din Mangalia, şi a asociaţiilor de proprietari cu care m-am întâlnit în dezbaterea publică privind sistemul de încălzire alternativ în Mangalia, a acceptat să renunţe la societatea Callatis Therm pe care a adus-o în 2011 prin finul lui, Cătălin Ciupercă, societate care s-a demonstrat că nu este capabilă să furnizeze căldură în municipiu. Ca atare, ar fi bine, dacă pe referendumul acela, să fie trecute şi celelelate societăţi din Constanţa pe care le-a adus în ultimii patru ani. Să plece şi să ne lase în pace cu grupurile lui de interese”.

La rândul său, independentul Cristian Radu declară că: “Eu nu înţeleg de ce se organizează referendum? Nu are logică chestiunea aceasta, când, pur şi simplu, putea să-i cheme la primărie, mai ales că este vorba de finul lui, să discute problema. De ce este nevoie de referendum? Ca să cheltuiască nişte bani? La câte cheltuieli a făcut până acum, îşi mai permite încă una. De când am aflat de referendum stau şi mă întreb care-i logica. Nu am găsit-o”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Facem precizarea că propunerea primarului Tusac de a iniţia acest referendum care permite rezilierea contractului cu Callatis Therm a fost aprobată, în data de 27 aprilie 2012, de un număr de zece consilieri locali prin HCL nr.39/2012.

Mirela Sorina PASCAL, replicaonline.ro, marti, 8 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply