Neptun şi Olimp, staţiunile-şantier ale litoralului GALERIE FOTO

0
1330

 

Neptun-Olimp, în plin şantier

Fostele vedete ale litoralului, Neptun şi Olimp, sunt staţiunile aflate în plin şantier cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a sezonului turistic. Şoseaua principală este răzuită de stratul de asfalt, iar maşinile care se încumetă să meargă cu viteza a doua stârnesc nori de praf.

Trotuarele au devenit tranşee, iar pe marginea drumului sunt depozitaţi paleţii cu dale şi borduri. Staţiunile sunt împânzite de utilaje şi de echipe de muncitori care lucrează la asfaltare şi la refacerea trotuarelor.

„Reabilitare tramă stradală staţiunile Neptun-Olimp, Mangalia, judeţul Constanţa“ este investiţia pe care municipalitatea din Mangalia a început-o în noiembrie 2011 şi pe care trebuia s-o finalizeze în martie 2012. Pentru a vedea cât de pregătit este litoralul pentru primirea turiştilor, ministrul Turismului Cristian Petrescu a vizitat în weekend plajele Radio Vacanţa şi Tomis din Mamaia, iar în Neptun – plaja La Steaguri şi două hoteluri.

„Așa cum stă situația astăzi, mai sunt lucruri de făcut pe litoral, va trebui să se lucreze zi și noapte până la minivacanța de 1 Mai pentru ca turiștii să găsească litoralul în ordine!“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a precizat că nu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului se ocupă de amenajarea și administrarea plajelor și nici de curățenia și de starea generală în care se află stațiunile. „Treaba noastră este să promovăm România, destinațiile și produsele sale turistice“, a spus ministrul.

În momentul de faţă, staţiunile Neptun şi Olimp nu pot fi promovate ca destinaţii pentru atragerea turiştilor de 1 Mai şi nici măcar ca locuri de promenadă.

Cum descrie proiectul Primăria Mangalia

„Proiectul presupune refacerea totală a asfaltului pe lungimea de 2.525 m (aleea principală din staţiunile Neptun şi Olimp), repararea gurilor de scurgere a apelor pluviale şi suplimentarea lor, construirea trotuarelor noi cu sistem modern de pavelare şi cu borduri duble (mai mari spre şosea şi mai mici spre spaţiul verde). Calea de acces dintre cele două staţiuni va avea două benzi, fiecare de câte 3,5 m lăţime şi va fi prevăzută cu parcări laterale, cu lăţimi cuprinse între 2,5-3 m. Se instalează bordurile, se finalizează terasamentele şi se dă drumul la pavelare. În jurul copacilor ornamentali se vor realiza ancadramente de delimitare. Sistemul de iluminat este prevăzut stradal şi pietonal. Va urma instalarea mobilierului stradal şi refacerea spaţiilor verzi“, a declarat Primăria Mangalia.

„În sezonul estival 2011-2012, turiştii veniţi la Neptun vor fi surprinşi de schimbările produse în staţiune: modernizarea zonei Lacuri Neptun, refacerea tramei stradale, trotuarele noi în culori care se înscriu în ambient, iluminatul stradal. Toate acestea vor contribui la schimbarea opiniei turiştilor români despre staţiunile din sudul litoralului. Dorim să readucem staţiunea Neptun pe locul binemeritat în preferinţele iubitorilor litoralului românesc”, este convins primarul Mihai Claudiu Tusac.

25 aprilie 2012,  Autor: Sînziana Ionescu, Adevarul de seara.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply