Mangalia, cel mai meteosensibil oraş din România VIDEO

0
630

farmec.ro
carturesti.ro%20

TU VEZI ORAŞUL?  Realitatea.net, 25 aprilie 2012.

Oraşul merită, însă, ceva mai mult: măcar o menţiune pentru recordul ciudăţeniilor din administraţia românească: are un frumos port turistic amenajat special pentru yachturi, dar locuitorii săi gătesc încă la butelie şi, iarna, tremură de frig în case pentru că din calorifere, căldura dispare intr-un mod misterios. 

Este motivul pentru care mangalioţii mai merită un record: sunt cei mai meteosensibili cetăţeni ai Romaniei: oraşul lor trăieşte numai vara. 

Secretul torturii cu gigacaloria pe care au experimentat-o cetăţenii Mangaliei se află într-o altă belea ciudată. Acesta este oraşul care a reinventat noţiunea de gherilă urbană. De patru ani de zile, primarul Claudiu Tusac se războieşte fără încetare ba cu Prefectura care vrea să-l demită, ba cu membrii Consiliului Local. Cetăţenii nu au, însă, nici o mândrie să fie victimele colaterale din această luptă.

Priveliştea portului turistic construit pe bani europeni consolează ochii locuitorilor care ies să se dezmorţească în soare după o iarnă cruntă. Le aduce aminte că vine vara şi, odată cu ea, banii. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Articolul integral si prezentarea video, pe: realitatea.net/tu-vezi-orasul-mangalia-cel-mai-meteosensibil-oras-din-romania-video_936470.html

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply