PDL fierbe! Şedinţă de urgenţă pe tema moţiunii de cenzură

0
653

farmec.ro
carturesti.ro%20

 PDL fierbe! Şedinţă de urgenţă pe tema moţiunii de cenzură

Liderii PDL s-au reunit miercuri după-amiază în şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre moţiunea de cenzură a USL ce va fi votată vineri. Unii parlamentari democrat-liberali admit neoficial că este posibil ca moţiunea să treacă, în timp ce liderii partidului susţin public că demersul opoziţiei nu are nici o şansă.

USL mai are nevoie doar de şapte voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, iar Guvernul Ungureanu să cadă, după calculele făcute miercuri de liderul PSD, Victor Ponta. Unii parlamentarii PDL spun că au emoţii că moţiunea ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă. Am emoţii, s-ar putea să treacă (moţiunea de cenzură – n.r.), spunea, miercuri, pentru Mediafax, un parlamentar democrat-liberal, îngrijorat de raportul foarte strâns dintre opoziţie şi putere în Legislativ. O altă îngrijorare a unor parlamentari PDL este legată de strategia partidului în cazul în care moţiunea de cenzură ar fi aprobată de Parlament. Nu ştiu dacă există un plan B, adică un plan de rezervă, în cazul în care moţiunea trece, a declarat un democrat-liberal.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a dat însă asigurări că moţiunea de cenzură nu va trece. Nu avem o linişte totală, dar avem o linişte normală vizavi de moţiune, a spus Oltean, unul dintre liderii care au participat la şedinţa de urgenţă a PDL, la care au mai fost prezenţi Emil Boc, Roberta Anatase şi Vasile Blaga. Am avut o discuţie pentru a vedea că niciunul dintre parlamentarii noştri nu va fi implicat în votarea moţiunii, a declarat Oltean, precizând că partidul a decis să rămână în afara votării la moţiune, dar dacă sunt unii parlamentari care vor să voteze, se poate întâmpla acest lucru, cu asigurări însă că votul va fi împotrivă. Întrebat dacă partidul are un plan B în eventualitatea că moţiunea va fi adoptată, Oltean a răspuns poate exista un astfel de plan, dar a ţinut să dea asigurări că demersul opoziţiei va eşua: Vă asigur la modul cel mai serios că moţiunea nu va trece. Oltean a mai spus că plecările din PDL s-au cam terminat. Ne putem opri aici cu plecările, au plecat cei care au avut de plecat. (…), a spus Oltean.

Referitor la deputatul PDL Gheorghe Croitoru, care a declarat că va vota moţiunea, Oltean a spus că acesta este un om, deputat şi democrat-liberal extrem de responsabil şi serios nu va vota moţiunea de cenzură. Dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură vor avea loc vineri, începând cu ora 9.00. Potrivit calculelor, opoziţia ar mai avea nevoie de doar câteva voturi pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul Ungureanu să cadă.

Sursa:Rtv.net, 25 apr 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply