Asociatul lui Nikitas în reabilitarea termică a Mangaliei, trimis în judecată pentru o escrocherie de miliarde

0
680

Manglă imobiliară în Constanţa, cu complicitatea unei funcţionare CEC Bank.

Unul din asociaţii controversatului Nikitas Adrian Simion, de la deja celebra Callatis Therm Mangalia, a escrocat mai multe persoane din Constanţa, precum şi bugetul statului, cu peste 27 de miliarde de lei vechi. Marian Pană, de 55 de ani, asociat cu Nikitas în Euroinvest Futures Services SRL, firmă angajată de Primăria Mangalia să realizeze reabilitarea termică a blocurilor din municipiu, a fost trimis în judecată, pentru înşelăciune calificată în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi evaziune fiscală; în paralel, procurorii au disjuns o altă cauză, prin care acelaşi Pană este cercetat şi pentru bancrută frauduloasă.

Potrivit anchetatorilor, în sarcina asociatului lui Nikitas de la Mangalia se reţin prejudicii totale de 2.732.536,91 lei, create în perioada 2006-2010, legate de un proiect imobiliar dezvoltat de două firme deţinute de Marian Pană şi complicii săi şi concretizat în blocul de locuinţe cu 6 etaje, de pe Aleea Cameliei nr. 4 A, din Constanţa.

Afaceristul care participă, alături de Nikitas Adrian Simion, prin Euroinvest Future Services SRL, la proiectul de 186 miliarde de lei vechi de anvelopare a blocurilor din Mangalia, a construit imobilul din Constanţa, după care a vândut apartamentele, escrocându-şi însă atât partenerii de afaceri, cât şi statul. Alături de Marian Pană, a mai fost trimis în judecată şi complicele şi asociatul său, Vasile Nicola, de 61 de ani, din Constanţa, în timp ce alte două persoane, Ghiulten Muctat, de 63 de ani, respectiv Doina Cristina Ivan, de 33 de ani, au fost amendate cu câte 1.000 de lei, pentru complicitate la înşelăciune.

De remarcat că ultima menţionată, Doina Cristina Ivan, este funcţionară a CEC Bank Constanţa, calitate în care le-a înlesnit celor doi inculpaţi săvârşirea escrocheriei pentru care au fost trimişi în judecată. Fapta asociatului lui Nikitas este cu atât mai scandaloasă, cu cât are la bază escrocarea unor vechi prieteni de familie.

Articolul integral in Replica, 30 martie 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply