Mangalia: Vizită ministerială cu huiduieli şi îmbrânceli

0
655

APOSTROFĂRI Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Petrescu, a fost, vineri, la Constanţa, într-o vizită de lucru, pentru a verifica investiţiile făcute de MDRT, stadiul de pregătire a plajelor dar şi pentru a vizita Cazinoul din Constanţa pe care MDRT îl lasă încă un an în părăsire. Prima oprire a ministrului a avut loc la Mangalia, unde ministrul a dorit să vadă portul turistic ce a fost amenajat cu banii ministerului. Cristian Petrescu a fost însoţit în vizita sa de la Mangalia de toată lumea – prefect, inspectorul-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Petrişor Cruceanu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, deputatul PDL Zanfir Iorguş şi directorul societăţii Neptun-Olimp şi consilier local la Mangalia, Paul Foleanu – , mai puţin de reprezentantul intereselor cetăţenilor din Mangalia, primarul Claudiu Tusac, deşi ar fi fost normal ca la vizită să participe, în primul rând, el. De fapt, chiar ministrul Cristian Petrescu a recunoscut că nu a luat legătura cu primarul. După ce a stat de vorbă cu reprezentanţii mass media cărora nu le-a spus nimic concret, în afară de faptul că speră ca hotelierii să fie pregătiţi să deschidă sezonul estival la 1 mai, ministrul a fost luat la rost de locuitorii oraşului Mangalia care, atraşi de mulţimea de demnitari, au venit să vadă ce se întâmplă în Port. “De ce ne-aţi tăiat salariile şi pensiile? Credeţi că putem trăi aşa?”, l-au întrebat mai mulţi locuitori pe ministrul Cristian Petrescu. Evident, nu au primit vreun răspuns concret.

ÎMBRÂNCELI Aceiaşi locuitori ai Mangaliei l-au apostrofat pe prefect, care îl însoţea pe ministru. “Nu vă este ruşine să veniţi în Mangalia, după ce ne-aţi lăsat toată iarna în frig prin acţiunile pe care le-aţi întreprins împotriva primarului? Poate că ar fi fost mult mai bine să veniţi la Mangalia când oamenii îngheţau de frig în propriile case, pentru că aţi vrut să vă răzbunaţi politic pe primar. Să vă fie ruşine”. A fost momentul în care tânărul şi neliniştitul consilier Paul Foleanu a împins-o pe una dintre femeile care încercau să vorbească cu ministrul Petrescu. Gestul lui Foleanu a fost văzut de cei care făceau parte din delegaţia MDRT, însă niciunul din martorii cu “obraz subţire” nu a schiţat vreun gest de dezaprobare. În încercarea de a linişti spiritele, deputatul PDL Zanfir Iorguş (cel mai probabil viitorul candidat al PDL la Primăria Mangalia) a intervenit şi a încercat să vorbească cu locuitorii revoltaţi. “Nu noi am vrut să tăiem salariile şi pensiile. Am fost obligaţi de împrejurări. Dar, lăsaţi, că peste două luni vom rezolva problemele în Mangalia. După alegeri”, a spus Iorguş. Răspunsul oamenilor a fost pe măsura promisiunilor pedeliste: “Ştim noi foarte bine. Veniţi să ne furaţi cu totul peste două luni”. Cum vizita le-a fost stricată de locuitorii din Mangalia, membrii delegaţiei guvernamentale s-au suit imediat în maşini şi au pornit în trombă spre următoarea locaţie.

Vizită de lucru sau politica ?

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, nu a fost invitat vineri la vizita ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu. Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, “a fost o vizită de partid cu evidentă tentă electorală, pentru că cele trei personaje au legături directe şi indirecte cu PDL şi niciunul dintre ei, başca ministrul, nu a făcut nimic pentru turismul de la mal de mare, pentru Portul Turistic şi în nici un caz pentru cetăţenii din Mangalia. Mai mult decât atât, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a „binevoit“ să aibă o întâlnire cu primarul din Mangalia, întâlnire ce ar fi adus beneficii ambelor părţi şi, nu în ultimul rând, locuitorilor municipiului. Delegaţia PDL a venit, a dat declaraţii presei, s-a pozat şi atât. Ne întrebăm care a fost scopul descinderii?”. Primarul Claudiu Tusac spune că, în calitatea sa de ministru, Cristian Petrescu trebuia să discute cu reprezentanţii administraţiei locale problemele turismului din zonă indiferent de culoarea lor politică. “Ministrul nu a fost interesat de proiectele de dezvoltare turistică derulate în zonă de ideile de proiecte pe care le pregătisem să i le prezentăm, era concentrat pe prezenţa sa publică, pe declaraţiile ce le avea de dat presei”, a declarat Tusac.

Vă prezentăm comunicatul de presă integral al Primăriei Mangalia:

“„Demn“ continuator al apucăturilor Elenei Udrea, cea care a adus turismul la stadiul de frunză-n vânt, adică nebăgat în seamă nici de tour-operatorii străini şi nici de turiştii români, Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, s-a aflat, vineri, într-o preumblare la mal de mare. A fost o simplă vâjâială, în condiţiile în care la Mangalia, acolo unde a ajuns în Portul Turistic, a venit însoţit de prefectul Claudiu Iorga Palaz, deputatul PDL Zanfir Iorguş şi Petrişor Cruceanu, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii. În fapt, a fost o vizită de partid cu evidentă tentă electorală, pentru că cele trei personaje au legături directe şi indirecte cu PDL şi nici unul dintre ei, başca ministrul, nu au făcut nimic pentru turismul de la mal de mare, pentru Portul Turistic şi, în nici un caz, pentru cetăţenii din Mangalia. Mai mult decât atât, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a „binevoit“ să aibă o întâlnire cu primarul din Mangalia, întâlnire ce ar fi adus beneficii ambelor părţi şi, nu în ultimul rând, locuitorilor municipiului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cum cetăţenii Mangaliei, ca de altfel toţi românii, ştiu deja că reprezentanţilor PDL nu le-a păsat de soarta lor, nu a fost de mirare nici faptul că vineri nu au luat legătura cu primarul municipiului, cel ce reprezintă, înainte de orice, interesele comunităţii şi, nu în ultimul rând, cel ce a fost ales de locuitori. Şi poate le-ar fi fost iertat păcatul trufiei, dacă vânzoleala ar fi avut o finalitate benefică pentru Mangalia, dar când delegaţia PDL a venit, a dat declaraţii presei, s-a pozat… şi atât, ne întrebăm care a fost scopul descinderii. Este evident că strict electoral. Răspunsul cetăţenilor din Mangalia a fost pe măsura aroganţei lor: i-au huiduit până au fugit ca şobolanii în maşini. Nu a fost o atitudine lipsită de bună creştere, ci doar o manifestare a sentimentelor reale nutrite de locuitorii din Mangalia faţă de modul în care Puterea portocalie reprezentată de Guvernul PDL a batjocorit acest popor. „Aşa le răspund cetăţenii din Mangalia care au înţeles că în iarna care a trecut au suferit de frig din cauza prefectului şi a deputatului PDL, cetăţenii care au trăit patru ani grei din cauza tăierilor salariale, a scoaterii medicamentelor de pe listele de compensare, a creşterii preţurilor la alimentele de bază, a scoaterii subvenţiei pentru încălzire şi multe astfel de măsuri luate la nivel guvernamental. Îmi pare rău că un ministru tânăr precum Cristian Petrescu nu a înţeles că în calitatea sa de ministru trebuia să discute cu reprezentanţii administraţiei locale problemele turismului din zonă indiferent de culoarea lor politică şi de faptul că el este pus în funcţie de PDL. Cred că a ajuns ministru fără ca măcar să ştie să vorbească în lume. Când am fost la MDRT nu am reuşit să intru deoarece mi s-a cerut să mă anunţ cu zece zile înainte, iar el a venit din scurt şi s-a plimbat pe unde a vrut. Situaţia litoralului este dezastruoasă. Pe plajele distruse de furtuni şi care arată ca după al doilea război mondial lucrările nu se vor termina până la începerea sezonului estival. Construcţiile ilegale tronează nestingherite pe nisip, deoarece ISC le acoperă pe cele ale acoliţilor din PDL. Ministrul nu a fost interesat de proiectele de dezvoltare turistică derulate în zonă, de ideile de proiecte pe care le pregătisem să i le prezentăm, era concentrat pe prezenţa sa publică, pe declaraţiile ce le avea de dat presei“, a precizat primarul din Mangalia, Claudiu Tusac.

Deoarece timpul edilului din Mangalia este prea preţios în condiţiile în care este plin de acţiuni pentru rezolvarea problemelor din municipiu şi implicit ale locuitorilor acestuia, considerăm că vânzoleala PDL-istă de la mal de mare nu merită mai mult decât cele spuse mai sus. Ar mai fi totuşi ceva de adăugat: nu a fost o vizită de lucru în ajutorul turismului din sudul litoralului, ci o campanie electorală pentru Iorga Palaz şi Zanfir Iorguş, doi politicieni prăfuiţi ai PDL, care şi-au bătut joc de cetăţeni în ultimii patru ani şi care au destule dosare penale în spate.”

Robert NENCIU, Sambata, 24 Martie 2012, Telegraf online.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply