Staţiunile Neptun – Olimp, pregătite pentru sezonul estival 2012

0
698

Se lucrează la modernizarea infrastructurii

Aleea principală dintre staţiunile Neptun şi Olimp, în lungime de 2.525 metri, va fi reabilitată în întregime. Vor fi montat noi borduri şi vor fi reparate gurile de scurgere a apelor pluviale. Lucrarea a demarat anul trecut.

Proiectul presupune refacerea totală a asfaltului pe lungimea de 2.525 m (aleea principală din staţiunile Neptun şi Olimp), repararea gurilor de scurgere a apelor pluviale şi suplimentarea lor, construirea trotuarelor noi cu sistem modern de pavelare şi cu borduri duble (mai mari spre şosea şi mai mici spre spaţiul verde).

Calea de acces dintre cele două staţiuni va avea două benzi, fiecare de câte 3,5 m lăţime şi va fi prevăzută cu parcări laterale, cu lăţimi cuprinse între 2,5-3 m.

Se instalează noi borduri

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În această săptămână se instalează bordurile, se finalizează terasamentele şi se dă drumul la pavelare. În jurul copacilor ornamentali se vor realiza ancadramente de delimitare.

Vor urma instalarea mobilierului stradal şi refacerea spaţiilor verzi.

„Până în 2008, timp de 12 ani, staţiunile noastre nu au mai beneficiat de lucrări mari de modernizare şi au rămas mult în urma concurentelor de pe litoralul românesc. În sezonul estival 2011-2012, turiştii veniţi la Neptun vor fi surprinşi de schimbările produse în staţiune: modernizarea zonei Lacuri Neptun, refacerea tramei stradale la standarde europene, trotuarele noi în culori ce se înscriu în ambient, iluminatul stradal”, a precizat primarul Mihai Claudiu Tusac.

adevarul.ro, 22 martie 2012, Autor: Mariana Iancu.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply