Cine vrea sefia Consiliului Judetean Constanta?

0
693

U.S.L. l-a desemnat pe actualul presedinte Nicusor Daniel Constantinescu, dar si-au anuntat deja intentia de a intra in competitie Gheorghe Slabu (P.P.D.D.) si Radu Comanici (P.R.M.)

Pana la alegerile locale, programate sa se desfasoare in data de 10 iunie, mai sunt doua luni si jumatate, insa calculele sunt facute de catre liderii principalelor formatiuni politice din fiecare unitate administrativ-teritoriala. Daca pentru functiile de primari situatia pare ceva mai simpla, nu acelasi lucru putem spune despre cum arata lucrurile pentru alegerile presedintelui Consiliului Judetean.

La Constanta, in urma cu doua zile, liderii Uniunii Social Liberale au anuntat ca actualul presedinte, Nicusor Daniel Constantinescu, va fi candidatul U.S.L. pentru un nou mandat la sefia C.J. De asemenea, de curand si-a mai anuntat intentia de a candida si presedintele Organizatiei Judetene Constanta a Partidului Poporului Dan Diaconescu, Gheorghe Slabu. Liderul P.P.D.D. a anuntat ca a discutat cu colegii sai si ca isi doreste sa intre in aceasta competitie.

Tot la stadiul de intentie este si un alt presedinte de organizatie de partid locala. Este vorba despre Radu Comanici, presedintele P.R.M. Constanta, numit de catre presedintele de la Centru, Corneliu Vadim Tudor, sa coordoneze organizatia in perioada alegerilor locale in locul lui Mircea Stoian, care a avut aceeasi functie, dar a parasit partidul si s-a inscris in P.P.D.D.

Mai mult decat atat, si numele prefectului Claudiu Palaz a fost vehiculat ca potential candidat pentru presedintia C.J. Constanta, desi pana acum nu a facut vreun anunt oficial in acest sens. Cu toate acestea, liderii P.D.L. si U.N.P.R. au declarat in repetate randuri ca il sustin pentru aceasta functia.

Daca mai poate fi luat in calcul inca un nume: acesta ar putea fi presedintele P.D.L. Constanta, Christian Gigi Chiru, care, conform unor surse din partid, s-ar fi propus pentru a face parte din viitoarea lista de alegeri atat pentru conducerea C.J.C., cat si pentru Primaria Constanta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Termenul-limita pentru depunerea listelor este cu 45 de zile inaintea alegerilor, asa ca in perioada urmatoare cei care intentioneaza cu adevarat sa candideze vor face anunturile oficiale.

Legea 129/2011 privind alegerile locale, care modifica Legea 67/2004, precizeaza ca presedintele Consiliului Judetean este ales in doua tururi de scrutin si nu dintr-un singur tur, asa cum a fost modificat cadrul legal in ceea ce priveste alegerea primarilor.

21.03.2012, Mihaela TIRPAN, Observator de Constanta.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply